Anneli Östberg
Fotograf: Carina Henriksson

Anneli Östberg

Nyckel till framgång

Anneli vill stärka individer, grupper och organisationer till positiv utveckling och på så sätt göra vardagen och arbetets utmaningar möjliga!

Anneli har en förmåga att inspirera och lyfta dig som åhörare. Du får även genom hennes pedagogiska upplägg vara delaktig under föreläsningen. När ni beställer en föreläsning utgår Anneli från era förutsättningar och behov. Målet för Anneli är att ni ska kunna använda er av det ni upplevt och lärt er under föreläsningen för att sedan kunna applicera detta till ert företag/förening eller skola.

Anneli Östberg har med sina 29 år inom pedagogiska och coachande yrken, en gedigen kompetens i att utveckla individer, grupper och organisationer.

Anneli är idrottspsykologsik rådgivare och har gått grundutbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT) med inriktning mot elitidrott och arbetar med prestationspsykologi inom idrott och näringsliv. Anneli ingår i Riksidrottsförbundets team för idrottspsykologiska rådgivare. Anneli är utbildad och arbetar som handledare för gruppbehandling i "ACT – att hantera stress och främja hälsa".

Hon är även utbildad inom metakommunikation och har därmed spetskompetens i att filtrera och analysera information i grupper och individer för att sedan presentera utvecklingsförslag. Under åren 2005-2013 var Anneli förbundskapten för Svenska landslaget i orientering. Under sina år som förbundskapten har Svensk orientering tagit hela 55 VM medaljer.

Mellan åren 1989-2008 arbetade Anneli som idrottslärare. Fokus var då att väcka engagemang och delaktighet hos eleverna utifrån målet "hälsa och glädje genom hela livet". 1993 startade hon och några vänner upp Friskis och Svettis i Borlänge. Idag är Anneli ordförande i föreningen som har över 7000 medlemmar och 220 ideellt arbetande funktionärer.

Att coacha mig själv
Det är lätt att jämföra sig med andra hela tiden. Är jag tillräckligt bra? Hur kan du släppa oro och stress? Vad är det som gör att du känner glädje och lust i livet? Vad är viktigt när du möter och leder dig själv och andra för att nå största möjliga utveckling? Anneli inspirerar er i hur Ni kan coacha er själva optimalt. Ni kommer bland annat att jobba med:

  • Hur du och vi fungerar vid motgångar
  • De medvetna och omedvetna målbilder du har styr dig varje dag. Är det dags att välja nya?
  • Vad vi tror på styr våra beteenden. Här skapar vi medvetenhet om våra värderingar och hur vi kan välja att agera efter dem i vårt liv.
  • Att förstärka de positiva beteenden som du vill fortsätta med är viktigt. Det skapar din framtid! Här får du tips på hur du gör detta.
  • Både du och vi smittar med våra tillstånd. Har du koll på din av och på knapp?

Jaget och laget – arbetsglädje!
Vad är det som gör att du och vi känner arbetsglädje på jobbet? Vad är viktigt när du möter och leder dig själv och andra för att nå största möjliga utveckling? Vi kommer att inspireras i ledarskap. Hur vi tillsammans kan skapa en miljö på vårt arbete där vi trivs och kan prestera. Anneli kommer att inspirera oss och vi kommer att jobba med:

  • Att både kunna hantera medgång och motgång är viktigt.
  • Både du och vi leder varandra. Om jag vill använda ett coachande ledarskap hur gör jag då?
  • Att förstärka de positiva beteenden som du och vi vill fortsätta med är viktigt. Det skapar vår framtid. Här får du tips på hur Ni förstärker beteenden som Ni vill ha kvar.
  • Vad vi tror på styr våra beteenden. Här skapar vi medvetenhet om våra värderingar och hur vi kan välja dem vi vill ha på vårt arbete.

Anneli föreläser för er med målet att ge drivkraft till utveckling. Att du under föreläsningen får med dig något användbart för att just Du ska utvecklas och att ert lag blir starkare tillsammans! Dessa föreläsningar bokas ofta som en tre timmars föreläsning. Går även bra att korta ner genom att ta bort lite av innehållet. Era behov styr.

Pressbilder

Anneli Östberg

Anneli Östberg

Idrottspsykologsik rådgivare

Fotograf: Carina Henriksson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2