Jenny Åkerman
Fotograf: Peter Karlsson

Jenny Åkerman

Förälskad i hjärnan

Utnyttja din hjärna, förbättra din retorik och testa dina värderingar. Jenny Åkermans föreläsningar är styrketräning för hjärnan.

Hon lär ut de bästa sätten att förbättra ditt minne och vässa retoriken. Jenny hjälper dig att plocka fram kreativiteten, förbättra din presentationsteknik och fundera över både din IQ och EQ. Med avstamp i hur hjärnan fungerar ger Jenny både tydliga, användbara och roliga insikter.

Hjärnan, minnet och inlärning, kommunikation, särbegåvning och intelligens, talröstens betydelse, vikten av humor, NPF-diagnoser ur ett eget perspektiv. Jenny Åkerman är förälskad i den mänskliga hjärnan. Det kanske inte är så konstigt att hon är talesperson för Mensa Sverige.

I sina fartfyllda föreläsningar delar hon med sig av kunskaper och insikter om hjärnas funktion, grundläggande fakta om hur våra tankar, värderingar, minnen och sanningar blir till och hur man kan vara med och styra dem. Det är inte alls ovanligt att den som varit på en av Jennys föreläsningar kommer ut nyförälskad, i sin egen hjärna. Jenny Åkerman arbetar som en slags "hjärnpedagog" med över tre decenniers erfarenhet av tanketräning med olika pedagogiska inriktningar.

Jenny är även författare, musik- och röstpedagog, föreläsare samt före detta ordförande i Mensa Sverige. Hennes senaste bok "TRÄNA DITT MINNE -28 metoder för bättre studieteknik, effektivare arbetsliv och enklare vardag" kom ut 2018. Hennes ämnen är bland annat minnesträning, snabbläsning, mindmapping, röstens betydelse, hur man kan komma på "speaking terms" genom förbättrad kommunikation. Hon talar även om Neuropsykiatriska funktionshinder (NPF), ur ett eget perspektiv. Samtliga av Jennys föreläsningar syftar till att lära oss att förbättra våra relationer, både på jobbet och privat. Hon vill hjälpa oss att bli nyfiket stöttande, i stället för att lägga en massa tid på konflikthantering.

Jennys föreläsningar passar utmärkt såväl vid en kick-off som ett energigivande och användbart avbrott på en konferens. Vill ni skräddarsy er egen föreläsning eller workshop är Jenny föredömlig på att coacha fram vad det är för resultat ni önskar, kanske utan att ni kunnat formulera det själva. Det blir som ni vill ha det. När man lyssnar på Jenny Åkerman frestas man att börja använda sin hjärna på nya och roliga sätt. Du lär dig hur du kommer ihåg namn, hur du lätt skapar en inköpslista i huvudet, hur du kan ha skojigt medan du löser problem och mycket mer. Föreläsningen passar utmärkt till exempel vid en kick-off eller som energigivande och användbart avbrott på en konferens.

Jenny visar med hela sin kropp och röst på många träffande exempel. Man känner ofta igen sig själv, eller slås av likheten med någon annan. Det blir manga skratt och aha-upplevelser! Med sin träffsäkra humor levererar Jenny inte bara djupa kunskaper om människan, utan serverar också ett flertal ordentligt användbara modeller för var och en att kunna ta fram vid behov. Det blir underhållande och nyttigt, för alla.

Sagt om Jenny;

"Som rektor under lång tid i Malmö och Trelleborg har jag varit runt på en mängd olika föreläsningar och jag har också haft förmånen att röra mig både nationellt och internationellt. Den här föreläsningen med Jenny som jag tog del av idag var något av det absolut bästa jag har hört, och jag skulle aldrig tveka att rekommendera Jenny till vem som helst." - Anders Wramnell, utbildningschef gymnasiet och vuxenskolan i Trelleborgs kommun.

"Du lyckades verkligen både inspirera och utmana oss. Och tack för att du fångade in precis det som vi hade önskat. Det blev en perfekt avslutning på vår nätverksträff." - Kerstin de Potocki, Stockholms Läns Landsting.

"Kan man få vardagen att fungera som Bipolär, ha ADHD, hög IQ och vara Asperger-mamma? Lyssna på Jenny som är en underbar engagerande föreläsare! Inte en minut under hennes föreläsning är utan beröring i det inre!" - Maria Cederlöf, Projektledare Mässan för Psykisk (o)hälsa, EXPO MEDICA.

"För alla dem som i arbetet använder sin röst som arbetsredskap oavsett om man sitter i kundtjänst, håller föredrag eller är ledare och chef. Men även för alla som vill lära sig att använda rösten mer effektivt och hållbart i all typ av konversation, både i jobbet och privat. Teori blandat med praktik på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt med en karismatisk och kunnig föreläsare. Jag kan verkligen rekommendera detta seminarium med Jenny Åkerman." - Helena Wiberg, HR-chef, IF Metalls a-kassa.

"Jenny Åkerman – en föreläsare att minnas! Collectum hade det stora nöjet att bjuda in Jenny Åkerman som föreläsare på en internkonferens i april 2013. Föreläsningen blev en succé bland medarbetarna. De tre timmarna kändes aldrig långa eftersom Jenny med stor träffsäkerhet blandade seriöst med lättsamt och teori med praktik. Med inlevelse, mimik och uttrycksfullt kroppsspråk bjöd hon på många skratt och tankeväckande insikter." - Anders Moberg VD Collectum AB.

"Med energi, skärpa och humor ledde Jenny Åkerman vår konferens i Courmayeur under fyra dagar. Jenny har djup kunskap, en enastående pedagogisk förmåga och är en skicklig retoriker. Som kursdeltagare kan man därför tryggt luta sig tillbaka och följa med på en inspirerande, tankeväckande och lärorik resa om hjärnans förunderliga kapacitet och om mänskligt beteende, kommunikation och attityder. Med sitt positiva sätt, sin starka personlighet och sin snabba tanke lyckades Jenny engagera hela gruppen och vi lämnade konferensen med nyvunna kunskaper, öppnare sinnen och en starkare vi-känsla. Jag kan varmt rekommendera Jenny som föreläsare och kursledare." - Pelle Frisack Managing Partner Göteborg Advokatfirman Lindahl.

Video

Pressbilder

Podcasts

5. Jenny Åkerman intervjuas av Pelle Tornell

Tidigare ordförande i Mensa Sverige. Många är vi som säger att det är våra goda medspelares förtjänst när vi har det bra, oavsett om det är på jobbet eller hemma, och kanske är vi också lite väl snabba att skylla på oss själva när det känns mindre bra. Eller hör du till dem som helst lägger skulden för gnissel på andra? Hur vi än vänder och vrider på det så krävs det två för en tango. Samarbete, samspel och laganda skapar ingen ensam. MEN! Som en i en relation har du alla möjligheter i världen att använda dig av dina förmågor för att skapa en ödmjuk, respektfull, tydlig och effektiv kommunikation. Det leder i sin tur till vad vi lite slarvigt kallar "bra relationer".

Artiklar

Jenny Åkerman

Jenny Åkerman

Hjärnpedagog

Fotograf: Sauman Ng Agerberg

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2