Patrik Sjöberg

Patrik Sjöberg

Inblick i karriären och livet

Patrik Sjöberg är en av Sveriges största idrottshjältar genom tiderna och fortfarande den höjdhoppare som har hoppat näst högst i världen. Han är både omtyckt och omstridd för sitt raka sätt och har alltid gått sin egen väg.

Med livet och karriären som utgångspunkt ger han verktygen och lärdomarna som krävs för att hitta fokus, balans och drivkraft. Han gör det med både djup och humor. Aktiva och omtyckt föreläsare, värd för alla att lyssna till och lära av. Med anpassade föreläsningar riktar sig Patrik till såväl företag, team och ledningsgrupper som skolklasser, idrottsföreningar och ungdomsgrupper i utanförskap

Patrik Sjöberg är innehavare av det svenska, tillika europeiska, rekordet i höjdhopp på 2,42 meter. Detta gör honom till världens näst bäste höjdhoppare genom tiderna efter kubanen Javier Sotomayor, som hoppat 2,45 meter. Sjöbergs internationella genombrott kom vid OS 1984 i Los Angeles då han tog OS-silver som 19-åring. Han tog även OS-brons 1988, OS-silver 1992 och VM-guld från Rom 1987 samt tilldelades Svenska Dagbladets Bragdguld 1985.

Det du inte såg
Vid sidan om alla framgångar, medaljer och det för medierna kaxiga yttre hos sportlegenden, fanns det något som vi inte såg som drabbade Patrik Sjöberg. Saker som lågt räknat drabbar tre barn i varje klass. Patrik blev sexuellt utnyttjad av en nära anhörig, en vuxen han hade förtroende för, mannen som fått mycket beröm för Patriks framgångar - hans tränare Viljo. Det här är över 30 år sedan och Patrik är en av de få som brutit tystnaden och tagit upp kampen för barnens rätt till en trygg barndom utan sexuella övergrepp. Det finns fortfarande barn som blir sexuellt utnyttjade och vuxna som blundar. Patriks föreläsning kommer att öppna dina ögon och ge dig både förståelse och förklaring på varför problemen fortsätter. Men inte bara det. Patrik berättar hur vi tillsammans kan stoppa övergrepp mot barn. Hur bemöter vi problemet och varandra? Hur tacklar vi och motverkar utanförskap? Hur kan vi utveckla våra attityder? Han delger en dyster historia, men pratar om en ljus framtid.

Att utvecklas som människa
Med hjälp av både karriärens och livets unika utmaningar kan Patrik inspirera, roa och beröra, men också förändra och utveckla. I den här föreläsningen kan Patrik ge verktygen som krävs för att hitta motivationen att prestera och viljan att bli bättre, men också mod att vara öppen, förmåga att välja strider och fokus för att lägga energi på rätt saker. Föreläsningen handlar om förändring, inre drivkraft, fokus och balans, personlig utveckling och helt enkelt vårt välmående – i såväl yrkeslivet som i livet i stort.

Nå högst - mot alla odds
Vad krävs för att bli bäst? Hur gör du för att nå högre än alla andra? I den här föreläsningen fokuserar Patrik på vad som krävs för att bli bäst – men även må bra. Föreläsningen ger oss en inblick i en makalös karriär. Vi får veta mer om den mentala styrkan som krävs och hur vi alla kan utveckla egna drivkrafter, bibehålla motivation, möta utmaningar och sätta mål som vi kan nå. Patrik inspirerar och delar med sig av praktiska och värdefulla lärdomar, verktyg och erfarenheter. Lyssna till och lär av någon som har lyckats bli bäst i världen.

En levande legend – en unik berättelse
Patrik Sjöberg blev en legend redan under sin karriär. Finns det en sak som vi kan säga om honom så är det att han alltid vågat vara sig själv, säga vad han tycker och stå för det han har gjort. Det som förut har använts av andra för att skapa löpsedlar använder nu Patrik själv för att göra skillnad. Det gör han som helhjärtad barnrättskämpe, hyllad författare och omtyckt föreläsare. I dag lägger han all sin tid och energi på att ge kunskap och väcka medvetenhet, men också inspirera och lära ut genom sina erfarenheter och upplevelser. Både de hemska och de otroliga. Med både humor och djup berättar en av våra främsta idrottsstjärnor om problematiken med kändisskapet, förmågan att välja strider, arbetet med att hitta fokus och balans, men inte minst den ständiga kampen för varje barns rättighet till en trygg tillvaro. Som föreläsare ger oss Patrik Sjöberg en inblick i karriären och livet. Det är en berättelse som berör och berikar, som roar, inspirerar och lär oss någonting.

2018 släppte Patrik sin bok Hur svaghet kan bli styrka. Ingen svensk har hoppat lika högt som Patrik Sjöberg, 2.42. Men lika högt som han har hoppat, lika svårt har han haft för att prata om de problem han har och har haft. I boken funderar Patrik kring sina svagheter, hur de visar sig, vad de beror på och hur de påverkar hans liv. Boken är Patriks sätt att avdramatisera "det här med att gå till en psykolog, att gå till någon och prata", som han själv uttrycker det. Psykologen Rebecka Malm är Patriks vägledare och hennes tankar kring hans utlämnande berättelse ger läsaren värdefulla insikter och kunskaper, kort sagt verktyg för att förstå sig själv bättre.

Pressbilder

Artiklar

Patrik Sjöberg

Patrik Sjöberg

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2