Inspirationsbrev Juni 2012

Olof Röhlander - Om du kan bättre – borde du?

Den 5 december år 2009 avled en av mina inspirationskällor. En amerikansk föredragshållare och affärsfilosof vars namn var Jim Rohn. Vid ett tillfälle ställde Mr Rohn en fråga till sin publik: "If you could do better - should you?"

Det har nog inte gått en dag utan att jag funderat på och inspirerats av den där frågeställningen. Om jag vet att jag kunde prestera bättre, borde jag då göra det? Det jag gillar extra mycket med den är att den inte säger: Om du vet att du kan bättre, varför gör du inte det då? Eller If you could do better, why shouldn't you? Näe, den här är bättre än så, mer indirekt. Den ger mottagaren ett val. En öppning för flera alternativa svar och tolkningar. Det uppenbara, att 'självklart borde man göra mer om det är möjligt', blir inte fullt lika tvärsäkert när man sätter det i en annan kontext.

»Läs hela artikeln...

Rasmus Ankersen - The problem spotting a superstar

In 1996 at the FIFA gala dinner in Zürich, the 19-year-old Brazilian football player, Ronaldo Luíz Nazario, received the World's Best Footballer of the Year award as the youngest ever. However, very few of the guests attending FIFA's Player of the Year Gala that evening could in their wildest dreams have imagined the circumstances Ronaldo had found himself just four years earlier. He had been drifting clubless around Brazil looking for someone who believed in his potential and would give him a contract. Flamengo turned 15-year-old Ronaldo away at the door. They were not interested in paying his bus fare (about a dollar for a return ticket) to and from training. The reason they gave was that he was too small and slight. He was subsequently rejected by several other Brazilian clubs for the same reason until he was allowed in at Cruzeiro in the city of Belo Horizonte, some 500 km from Rio de Janeiro.

»Läs hela artikeln...

Sahar El-Nadi - Creativity as a tool for mass education and social transformation

Sahar El-Nadi has lectured about the Egyptian revolution at some of the most prestigious universities in the world. Her lectures give a fresh perspective dealing with the human and social aspects of the revolution, the pivotal role of women, and creativity as a tool of change. “Her presentation culminated in a standing ovation and left some attendees in tears” / Harvard Crimson Magazine

När: Tis 19 juni Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Stefan Hyttfors - Vill du veta hur framtiden blir? Skapa den!

Stefan Hyttfors är en av Sveriges mest spännande och inspirerande föreläsare inom framtid och sociala medier. Hans förmåga att beskriva utvecklingen med fokus på beteendeförändringar istället för teknik som får de flesta att höja ögonbrynen. Stefan blandar idéer från flera olika ämnesområden som han mixar ihop till en högenergisession som får dig att stanna upp och tänka till.

När: Fre 21 sept Frukostmingel 07.30 Föreläsning 08.15-09.15
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Höstens utbildningar: "Idémöten som levererar" med Eva Åberg

I detta seminarium med Eva Åberg lär vi oss hur vi kan få alla att bidra aktivt till idéarbetet på arbetsplatsen. Till grund ligger det kraftfulla mötesverktyget Idéraketen. Det ger oss förutsättningarna att snabbt ta fram många och unika idéer för att därefter välja ut den eller de som precis möter behoven. Vi lär oss också varför hjärnan egentligen vill göra som vanligt och hur vi får den att vilja arbeta kreativt. Du får också många ledarknep för att förebygga och hantera vanliga hinder.

När: Tors 25 okt Seminarium 13.00 - 16.30
Var: Talarforums konferenslokal, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Några av våra kunder om oss

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2