Linda Bengtzing
Fotograf: Karin Törnblom

Linda Bengtzing

Artist och programledare

Linda Bengtzing hunnit leverera fler hits än vad många andra artister gör under hela sin livstid. Men för Lindas del har karusellen bara börjat

Såväl 2005 som 2006 röstade svenska folket fram henne till final i Melodifestivalen, med Alla flickor respektive Jag ljuger så bra. När delfinalerna i 2007 års upplaga av tävlingen rasade som värst gled hon elegant förbi hela startfältet och rakt upp i topp på hitlistan med årets mest sålda svenska singel: Värsta schlagern!

Egentligen vore det inte alls fel att utnämna Linda Bengtzing till "värsta schlagerbruden" – om det bara inte vore för det faktum att den skönsjungande skönheten från Gullspång är så oerhört mycket mer än bara så… Det stora genombrottet har inte kommit över en natt. När Linda växte upp var det egentligen bara hästar, motorcross och killar som gällde. Men Linda valde sina egna vägar… Tio år gammal gav Linda Bengtzing ut sin första kassett med egna låtar. Året därpå medverkade hon på en norsk World Aid-samlingsskiva. Samma år segrade hon i Bert Karlssons artisttävling på Skara Sommarland, vilket ledde till det första skivkontraktet.

I TV-sammanhang har Linda Bengtzing utöver sina programledaruppdrag (TV4:s Ordjakten och TV3:s Floor Filler) även gjort en uppmärksammad säsong som duettsångerska med fotbollslegenden Glenn Hysén i TV4:s Rampfeber. År 2000 såg vi henne som Aqua-Lene i Sikta mot stjärnorna och sedan dess har hon medverkat i Fame Factory, turnerat med Diggiloo och julshowat tillsammans med bland andra Markoolio, Andreas Johnson och E-Type. Linda Bengtzing kan stoltsera med en Grammis-nominering i för debutalbumet Ingenting att förlora (som släpptes på hennes födelsedag 13 mars 2005) och för sin roll som Mimi Marquez i musikalen Rent nominerades hon till en Guldmask för bästa kvinnliga huvudroll. Med de stora framgångarna Jag ljuger så bra i Melodifestivalen 2006 och 2007 års bästsäljande svenska singel Värsta schlagern har tåget rullat vidare i expressfart de senaste åren. 2011 kom senaste skivan "Min karusell". Albumet innehöll alla hennes hits från då hon debuterade som skivartist. 2014 gjorde Linda come-back i schlagerfestivalen med låten "Ta mig".

Av sina ledstjärnor har Linda Bengtzing lärt sig att alltid ge allt. I såväl små som stora sammanhang.

De senaste årens framgångar är både resultatet av hårt arbetet och en livslång, kärleksfull dedikation till musiken. Nu är Linda Bengtzing – "the girl next door" – redo för nya utmaningar och nästa stora steg i karriären. Tuffare, säkrare, skönare.

Pressbilder

Linda Bengtzing

Linda Bengtzing

Artist

Fotograf: Erik Lundback

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2