Fredrik Strage
Fotograf: Pär Olsson

Fredrik Strage

Hur får man Fans - varför har människor idoler?

Fredrik Strage är kritiker med rockmusik, film och populärkultur som huvudområden. Han håller nu en populär föreläsning om idoldyrkan.

Fredrik Strages föreläsning om idoldyrkan är både rolig och ibland lite skrämmande. Alla som haft en idol, har en idol, eller vars barn har idoler, kommer att bli både rörda och roade. Vad är idoldyrkan? Varför älskas vissa stjärnor i årtionde efter årtionde medan andra glöms bort på en vecka? Vad utmärker de artister som får miljontals följare på Twitter? Vad händer när fansens kärlek förvandlas till destruktiv besatthet?

Han blev journalist eftersom han ville få sina idolers autografer. Tjugo år senare är han krönikör i DN och popkritiker i TV4. Han berättar om fansen som står längst fram vid kravallstaketet och försvarar sina hjältar till sista blodsdroppen. Strages föreläsning kommer att beröra dig oavsett om du inte haft några idoler sedan mellanstadiet eller just gjorde en Lady Gaga-tatuering på ryggen.

Fredrik Strage föreläser om fans och idolkultur, han kan bland annat berätta om vilka företag som har de mest hängivna fansen. Andra ämnen som han kan prata om är bland annat journalistik, varumärken som har koppling till musik, samlarkultur och nördkultur. Fredrik kan även skräddarsy sina föreläsningar efter behov och prata om det mesta som har en koppling med populärkultur.

Fredrik Strage har skrivit de kritikerhyllade reportageböckerna "Mikrofonkåt" som av Aftonbladet utsågs till "den bästa musikjournalistik som gjorts i Sverige" , "Fans – en bok om besatthet" vilken Expressen beskrevs som "utan vidare det bästa svenska reportage jag läst sedan ’Lasermannen’" och "Strage Text" som Expressen kallade "nöjesjournalistik som den alltid borde vara: eftertänksam (för det mesta), respektfull, passionerad och underhållande". " "Fredrik Strage är en koll- och kulturinstitution med magnetisk berättarröst", skrev Sydsvenskan om en av hans böcker.

Pressbilder

Artiklar

Fredrik Strage

Fredrik Strage

Fotograf: Pär Olsson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2