Jonas Jansson
Fotograf: Torbjörn Andersson

Jonas Jansson

Ticstrafik, Folkmusik och Gitarrtragik

Jonas Jansson är uppväxt med Tourettes syndrom och arbetar idag som musiker, pedagog och föreläsare. Jonas framför irländsk, svensk och egenskriven folkmusik på gitarr vilket passar utmärkt för att skapa en mytisk och trolsk atmosfär.

Ticstrafik, Folkmusik och Gitarrtragik är ett musikaliskt porträtt och en föreställning om tics, Tourettes och utsatthet, som genom drivkraft, humor och gitarrspel utmanar fördomar, berör och bygger kunskap. Från ett barns upplevelser till en pedagogs och musikers betraktelser. Berättandet i kombination med Jonas virtuosa gitarrspel griper tag och skapar utrymme för eftertanke och reflektion. Du kan se det som en konsert med gripande mellansnack eller som ett föredrag med häftig musik.

När Jonas kliver in på scenen blinkar han mycket, knäcker med axeln och gör några vokala tics. När han greppar om gitarren och börjar framföra en östgötsk polska efter Pelle Fors tystnar de vokala ticsen och kroppen slappnar av.

Ticstrafik, Folkmusik och Gitarrtragik har framförts vid folkmusikfestivaler, för föreningar, inför yrkesverksamma inom NPF och som offentligt konsertevenemang. Responsen har alltid varit densamma - att föreställningen ger en god inblick i hur det är att leva med en NPF-diagnos samt att musiken i kombination med en nypa humor inte lämnar någon oberörd.

Följ med in i Jonas berättarförmåga och musikaliska skicklighet för en värdefull upplevelse!

Jonas har vid musikhögskolan studerat för ett flertal traditionsbärare inom folkmusik, exempelvis Mats Berglund och Lisa Hellsten. Vid sidan av sitt arbete som musikpedagog uppträder Jonas med bandprojekt som Östgöta Irish, Kongshaug/Jansson Duo, Fredagstrion och Trio Fri. Han gör också konserter som gitarrsolist och frilansande folkmusiker samt håller kurser och workshops i musik.

Video

Pressbilder

Jonas Jansson

Jonas Jansson

Musiker

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2