Hem > Personligheter > Joakim Palmkvist

Joakim Palmkvist

Organiserad brottslighet i Sverige

Författaren till bokan "Maffiakrig" talar om den organiserade brottsligheten i dagens Sverige.

Joakim Palmkvist är en av sveriges mest erfarna kriminalreportrar. Tillsammans med sin kollega på Sydsvenskan, Tobias Barkman, skrev han den uppmärksammade boken "Maffiakrig". I den research som de gjorde inför boken träffade de gängmedlemmar samt anhöriga till flera mordoffer. De trängde djupare in i en värld, som de som kriminalreportrar redan var medvetna om, och avslöjar nya omständigheter. Vad de finner är en gängkriminalitet bortom polisens organisationsskisser och most wanted-listor. Polishögskolan använder boken som referenslitteratur.

Nu formas en ny generation gängkriminella. Killar i 20-30-årsåldern med stor tillgång till vapen och kontanter. Killar som i många fall fortfarande bor hemma hos sina föräldrar. Joakim Palmkvist menar att den organiserade brottsligheten i Sverige blir alltmer välorganiserad och farlig. Blåsningar via internet och i företagsvärlden väntas, men även kidnappningsrån och gängens påverkan på allt fler samhällsområden.

Den organiserade brottsligheten i Sverige liknar alltmer en sann maffia. Det vill säga människor med kriminell vilja och vinstsyfte som har tagit sig in på i stort sett alla samhällsområden.

Under 2014-2015 har det också skett en upptrappning av våldet, vilket Joakim kan sätta i ett större sammanhang tack vara sina sakkunskaper i ämnet.

Hösten 2015 kom Joakims bok "Äventyr i Svenssonland : seriemördaren Peter Mangs" ut. efter att ha nekat genom hela rättsprocessen erkände slutligen peter mangs brotten i intervjuer med joakim. boken bygger på dessa intervjuer med Peter Mangs, som avtjänar sitt livstidsstraff på en av landets hårdaste fängelseavdelningar, på material ur den omfångsrika brottsutredningen samt Joakim Palmkvists egen bevakning som journalist.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta