Jenny Lindroth
Fotograf: Bettina Bäck

Jenny Lindroth

Verksamhetschef för Situation Sthlms sociala verksamhet

Jenny Lindroth är verksamhetschef för gatutidningen Situation Sthlms sociala verksamhet. Jennys föreläsningar är verkliga ögonöppnare och behandlar såväl altruism som problemen med missbruk och hemlöshet.

I Jenny Lindroths föreläsningar problematiseras och belyses skillnaden mellan välgörenhet och egenmakt / empowerment och hur viktigt det är att sätta sig in i denna distinktion i arbete med människor i utanförskap. Jenny redogör för och problematiserar på ett intressant sätt altruismens inneboende problematik och med roliga exempel tas åhörarna med genom en historisk resa i hemlöshetens Sverige fram till hur det ser ut idag.

På ett inspirerande sätt berättar även Jenny om Situation Sthlm:s arbete och människorna hon möter. Om socialt entreprenörskap och balansgången mellan att driva en verksamhet där högra krav ställs på att kommersiella och ideella initiativ ska samverka. Något som Situation Sthlm är ett lysande exempel på.

Jenny är också invald i Myndigheten för vård- och omsorgsanalys patient- och brukarråd (2020) Jenny har även tidigare arbetat inom psykiatrin med människor drabbade av psykisk ohälsa med ett samtida missbruk och har undervisat i Psykologi för gymnasie- och komvuxelever. Hon har en fil.kand. i psykologi från Stockholms Universitet.

Lindroth medverkade i en rad svenska långfilmer under 1990-talet och i "Stella" på Stockholms Stadsteater. Hon spelade bland annat Eva i Nattbuss 807 och Em i Drömprinsen - Filmen om Em och hon hade en roll i filmen Välkommen till festen 1997.

På Situation Sthlm ansvarar Jenny för Situation Sthlm:s sociala verksamhet som organiserar projekt och andra initiativ utöver tidningsförsäljningen. Situation Sthlm är en gatutidning som säljs av hemlösa och utsatta människor i Stockholm och runt om i Mellansverige. Det är är en högkvalitativ tidning med en mycket annorlunda säljkår. Tidningens publicistiska målsättning är att göra en angelägen tidning vars innehåll attraherar läsarna. Säljarna av tidningen skriver själva i tidningen. Jämte tidningen driver Situation Sthlm en social verksamhet.

Pressbilder

Jenny Lindroth

Jenny Lindroth

Verksamhetschef

Fotograf: Bettina Bäck

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
array(11) { ["network"]=> NULL ["network2"]=> NULL ["gclid"]=> NULL ["matchtype"]=> NULL ["copy"]=> NULL ["referer"]=> string(6) "Direct" ["last_language"]=> string(2) "sv" ["root_folder"]=> string(0) "" ["zopim"]=> array(1) { ["set_referer"]=> bool(true) } ["newsclick"]=> int(1) ["pageview"]=> int(1) }