Hem > Personligheter > Jenny Lindroth

Jenny Lindroth

Verksamhetsansvarig för Situation Sthlm

Jenny Lindroth är verksamhetsansvarig för gatutidningen och den sociala verksamheten Situation Sthlm. Jennys föreläsningar är verkliga ögonöppnare och behandlar såväl altruism som problemen med hemlöshet.

I Jenny Lindroths föreläsningar problematiseras och belyses skillnaden mellan välgörenhet och egenmakt och hur viktigt det är att sätta sig in i denna distinktion i arbete med människor i utanförskap. Jenny redogör för och problematiserar på ett intressant sätt altruismens inneboende problematik och med roliga exempel tas åhörarna med genom en historisk resa i hemlöshetens Sverige fram till hur det ser ut idag.

På ett inspirerande sätt berättar även Jenny om Situation Sthlm:s arbete och människorna hon möter. Om socialt entreprenörskap och balansgången mellan att driva en verksamhet där högra krav ställs på att kommersiella och ideella initiativ ska samverka. Något som Situation Sthlm är ett lysande exempel på.

Lindroth medverkade i en rad svenska långfilmer under 1990-talet och i "Stella" på Stockholms Stadsteater. Hon spelade bland annat Eva i Nattbuss 807 och Em i Drömprinsen - Filmen om Em och hon hade en roll i filmen Välkommen till festen 1997.

Jenny har även tidigare arbetat inom psykiatrin med människor drabbade av psykisk ohälsa med ett samtida missbruk och har undervisat i Psykologi för gymnasie- och komvuxelever. Hon har en fil.kand. i psykologi från Stockholms Universitet.

Sedan 2006 ansvarar Jenny för Situation Sthlm:s sociala verksamhet som organiserar projekt och andra initiativ utöver tidningsförsäljningen. Situation Sthlm är en gatutidning som säljs av hemlösa och utsatta människor i Stockholm och runt om i Mellansverige. Situation Sthlm är en högkvalitativ tidning med en mycket annorlunda säljkår. Tidningens publicistiska målsättning är att göra en angelägen tidning vars innehåll attraherar läsarna. Försäljarna av tidningen skriver själva sex sidor i tidningen. Jämte tidningen driver Situation Sthlm en social verksamhet.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta