Hem > Personligheter > Håkan Svensson

Håkan Svensson

Född med ett skrynkligt ess i rockärmen - Har du hittat ditt?

Söker du en genuin inspiratör som på ett orubbligt sätt visar att det går att nå ditt mål, som tar dig från en klump i halsen till ett äkta gapskratt? Då är inspiratören och normbrytaren Håkan Svensson du söker.

Arbetsförmedlingen ifrågasatte valet att bli egen företagare och erbjöd honom istället en praktikplats där han skulle räkna spikar. Försäkringskassan uppmanade honom att gå tillbaka till sjukersättning. Rektorn på universitetet rekommenderade honom att söka sig någon annanstans – för att inte stjäla tid från klasskamraterna.

Att cp-skadade Håkan Svensson ville bli sjukgymnast ansågs orealistiskt. Hur skulle han klara de finmotoriska momenten, han som varken kunde skriva eller ens bjuda på ett glas vatten efter avslutad behandling. Att han – tack vare – sin cp-skada har en unik förståelse för kroppens möjligheter och begränsningar reflekterade ingen över.

I en angelägen föreläsning, fylld av skratt och tårar, berättar Håkan Svensson om våra besynnerliga behov av att kategorisera människor i fack och därifrån skapa normer som sedan blir vedertagna. Vårt fokus på grupper och dess olikheter hindrar inte bara enskilda individer att blomma ut i sin fulla kapacitet, det gör också att begrepp som mångfald och kulturell förståelse inte kan slå igenom på allvar.

Även om innehållet är synnerligen aktuellt och viktigt är så landar också i insikten att vi faktiskt kan förvalta det ess i rockärmen vi alla bär på. Hur skrynkligt det än må vara.


"Min absoluta favorit var Håkan Svensson – vilken kille! Precis alla borde höra vad han har att berätta" Åhörare vid kunskapsdagarna Linköping

"Den mest inspirerande föreläsningarna någonsin! Fantastisk scennärvaro, precis rätt blandning av humor, insiktsfullhet och syrligheter!" Åhörare ALMI Företagspartner

"Håkan Svensson är killen som vet att det går. Född med en funktionsnedsättning har han visat att inget stoppar en människa med inre glöd" Olof Röhlander, Årets talare 2011

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Föreläsare Moderatorer Artister Internationella föreläsare

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta