David Eberhard

Problemet är det att kärlek... kommit att bli synonymt med kravlöshet.

Fotograf: Jan Röhlander

David Eberhard

Psykiater, författare, debattör och mycket uppskattad föreläsare

Överläkaren i psykiatri David Eberhard föreläser humoristisk, tankeväckande och ibland en smula provocerande om allt från ledarskap till valfrihetsstress och kränkta trygghetsnarkomaner. Han har under flera år varit en av de mest efterfrågade föreläsarna.

David Eberhard är psykiater, sedan 2010 chefsläkare på Prima Vuxenpsykiatri vid Danderyds sjukhus och är författare till en rad uppmärksammade böcker. Han debatterar, provocerar och folkbildar, ofta med humorn som vapen. David Eberhard uppmärksammades stort i och med sin bok "I trygghetsnarkomanernas land" där han hävdade att vi i Sverige har ett överdrivet behov av trygghet och kontroll av alla möjliga och omöjliga faror. David följde upp succén med boken "Ingen tar skit" där han försöker förstå hur vi, trots att vi lever i världens mest rättvisa land, känner oss alltmer och allt oftare kränkta. I sin tredje bok, "Normalt? Från vansinnesdåd till vardagspsykoser", beskriver han hur man tänker inom psykiatri och varför man inte kan förutse alla galningar på stan. Dessutom tar han upp frågor kring det moderna samhällets krav på valfrihet samt problem med överdiagnostisering av sjukdomar och psykiatriska funktionsnedsättningar. Det är svårt för chefer att hantera de krav som anställda ställer på anpassning av arbeten. Finns det andra sätt att hantera detta än att ställa diagnoser?

David Eberhard är författare till ett flertal böcker. Nu senast "Det stora könsexperimentet" och tidigare "I Trygghetsnarkomanernas land" och "Ingen tar skit i de lättkränktas land". Han har även skrivit "Hur barnen tog makten" som handlar om hur vi kommit att uppfostra barn. Samtidigt som vi inte får säga emot barnen så varnar vi dem för allt. Den överbeskyddande föräldern har kommit att bli idealet. Inte konstigt eftersom experter berättar för oss hur sköra barnen är. Vi får veta hur man ska göra för att de inte ska ta skada. Vad man ska skydda dem från och vad man inte får säga. Detta stundtals in i minsta detalj så att det nästan är omöjligt för dagens föräldrar att göra rätt.

David håller föredrag om sina böcker. Man kan boka honom för allt från kortare föredrag på 20 minuter till en heldag. Det går att anpassa föredraget efter kundens önskemål. David åtar sig också uppdrag som moderator. Föredrag går också att få på engelska. Förutom föredrag om sina böcker håller han också föredrag om Akut psykiatri eller andra psykiatriska tillstånd.

Pressbilder

Artiklar

David Eberhard

David Eberhard

Överläkare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2