Ashkan Fardost
Fotograf: Mikael Sjöberg

Ashkan Fardost

Digitalisering på riktigt: Internet, teknologin, människan och framtiden

Ashkans föreläsning är ett pågående verk som ändras successivt med tiden och tar en helt ny skepnad för varje år som går.

Men det är alltid en blandning av filosofi, antropologi och teknologi – en trio av discipliner som Ashkan anser vara nyckeln till en kraftfull och användbar omvärlds- och framtidsanalys. Föreläsningen är en skildring av mänskligheten som startar 12 000 år bakåt i tiden och slutar i framtiden. Med filosofins hjälp bygger han upp ett ramverk för vad det innebär att vara människa: med andra ord varför vi överhuvudtaget eftersträvar saker istället för att bara nöja oss med det vi har.

Sedan tar han hjälp av den antropologiska och sociobiologiska forskningen för att visa hur den mänskliga civilisationen katalyserades igång och vad som egentligen driver den. Till sist - och inte minst - stoppar han in internet och rådande teknologiska trender in i bilden för att visa hur det förändrar oss och vart vi är på väg som ett resultat.

Välkomna till en berättelse om jordbruk, religion, vapen, robotar & mänsklighetens framtid! Ashkan Fardost kan vinkla sin föreläsning i följande fyra inriktningar och respektive titlar:

  • Samhällsorientering: "Människan och Den Digitala Åldern"
  • Näringsliv: "Alla Har Missförstått Digitaliseringen!"
  • Ledarskap: "Ett Nytt Ledarskap För Den Digitala Åldern"
  • Utbildning: "Ett (Digitalt) Slag För Autodidaktiken!"

Ashkan är f.d. musikproducent och artist samt doktor i organisk kemi. Han började sin digitala resa i början på 2000-talet genom att göra musik med mjukvara och "hacka" Napster, vilket ledde till skivkontrakt med EMI och Armada Music som 17-åring. Efter musik- och forskningskarriären involverade han sig i Soundtrap och Stockholms startup-scen. Idag jobbar han som Collaborator på Hyper Island, driver sin investeringsfirma Oddball Ventures och skriver bok om internet och mänsklighetens framtid.

Han var nominerad till Årets Talare - Genombrott 2017.

Video

Pressbilder

Artiklar

Ashkan Fardost

Ashkan Fardost

Forskare

Fotograf: Mikael Sjöberg

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2