Hem > Personligheter > Ashkan Fardost

Ashkan Fardost

Digitalisering & Disruptiva Teknologier - Nya beteenden & affärsmodeller

Väldigt få digitala strategier ger resultat och det är inte så konstigt. För enligt Ashkan så har de flesta missförstått hela poängen med digitaliseringen.
I år är han nominerad i kategorin Årets talare - Genombrott.

Ashkans föreläsning tar dig på en resa genom den accelererande teknologiska utvecklingen och visar vart vi är på väg i framtiden. Med hjälp av sina erfarenheter de senaste 15 åren belyser han den ofta bortglömda länken mellan hur teknologi påverkar mänskligt beteende och hur dessa insikter kan bli en grund till din nya affärsmodell. Detta oavsett om du är en myndighet, non-profit, startup eller en global koncern.

Alla vill digitalisera sig. Bolag och myndigheter världen över, stora som små, lägger ner enorma summor pengar på att både förstå och inkorporera den senaste teknologin i sin verksamhet. Alla ska ha en app, jobba med VR och marknadsföra sig på Facebook.

De flesta som idag pratar om digitalisering pratar egentligen om "digitisering", att ta en analog process och förvandla den till ettor och nollor. Vill vi förstå digitalisering på riktigt så måste man också ta hänsyn till hur mänskligt beteende påverkas av digital teknologi. En affärsmodell som ska överleva i den digitala eran måste därför ta hänsyn till det digitala beteendet, inte bara den digitala teknologin.

Ashkan började sin digitala resa i början på 2000-talet. Genom att göra musik med mjukvara och "hacka" Napster spred han sin musik världen över och landade ett skivkontrakt med EMI och Armada Music som 17-åring. Efter sin musikkarriär involverade Ashkan sig i innovationsvärlden. Han har bland annat en doktorsexamen i kemisk katalys från Uppsala Universitet och har spenderat flera år i Stockholms startupscen, både som grundare och medarbetare.

Idag föreläser han globalt, hjälper startup-företag och koncerner med innovation samt investerar i svenska nystartade bolag. Varannan tisdag ser vi även Ashkan i morgonsoffan på SVT där han pratar om hur teknologi påverkar oss människor och våra samhällen.

Ashkan är bland annat delägare i Tannak, ett svenskt bolag som kopplar upp renar och andra frigående djur till internet, i miljöer där det varken finns el eller mobiltäckning.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta