Så blir du proffs på förhandling

Lars-Johan Åge

Oavsett om diskussionen sker hemma vid köksbordet, är en affärsförhandling eller ett gisslandrama, är hemligheten för att få en lyckad lösning alltid densamma. Att alla partner upplever nöjdhet. Hur ska lyckas man med det?

Lars-Johan Åge är ekonomie doktor på Handelshögskolan i Stockholm och utbildad i förhandling på Harvard Law School. Han har arbetat både med FBIs gisslanförhandlare och svenska polisens insatsstyrka. Han har analyserat mönster hos världens bästa förhandlare inom gisslansituationer, affärer och diplomati. Lars-Johan är dessutom författare till boken ”Konsten att göra affärer”.

Lars-Johan presenterar hur du ska gå till väga för att få din vilja igenom när du samarbetar med andra. Du får nycklarna till framgångsrik och målinriktad kommunikation och förhandling med målet att alla ska känna sig nöjda.

För att förtydliga och konkretisera följer nedan tre exempel:

Be Happy!

Visste du att experiment visar att personer som skickar med en rolig bild i sitt första mail når bättre samarbeten? Eller att krävande personer når sämre resultat än glada och positiva? Forskning visar att positiva människor är mer problemlösande, kreativa och flexibla, de blir dessutom mindre tunnelseende. Lars-Johan förklarar varför detta är framgångsfaktorer och hur du når dit, oavsett om det är rör en miljardaffär eller en diskussion hemma vid köksbordet om semesterresan.

Preppa rätt!

Gisslanförhandlare arbetar efter regeln: lika lång tid samtalet tar, lika lång tid ska du ägna åt förberedelser. Frågan är då: vad ska du förbereda hemma i förväg? Lars-Johan ger dig fyra förberedelsenycklar som optimerar dina chanser att få det du vill oavsett om du ska möta en medarbetare, en gisslantagare eller en bångstyrig tonåring.

Övertyga!

Många tror att övertyga andra görs bäst genom att argumentera. Detta stämmer bara om vi har förtjänat rätten att ha rätt. Detta upptäckte FBI vid gisslandramat år 1972. Deras metod att förtjäna rätten att ha rätt, alltså hur vi gör för att få gehör för våra argument, är idag förebild för alla poliskårer i hela världen, inklusive den svenska.

Lars-Johans föreläsning ”Vinn mer?! – kom överens” handlar om att nå fram till andra människor, förändra beteenden och viktigast av allt är att alla känner sig nöjda efteråt. Med Lars-Johans tips blir du en bättre kommunikatör, förhandlare, ledare och medarbetare. Win-win blir happy-happy!

Sagt om Lars-Johan:

"Tack för en lysande föreläsning på Oscarsteatern idag, det är inte ofta föreläsare når dina höjder!" Christina Mace, Mace Speakers.

Lars-Johan Åge håller Världsklass!” Lennart Paulsson, founder PP-meetings.

”En perfekt kombination av inspiration, underhållning och affärsnytta!” Karle Ekenger, Senior Advisor, Nordea.

”Vi har anordnat Effect-dagarna i sju år och Lars-Johan Åge är den bästa föreläsare vi anlitat. Faktum är att vi anlitade honom två år i rad ... på medlemmarnas begäran. Det har aldrig hänt förut!”, Nalle Rydstrand, Arrangör av Effect.

”En föreläsning med Lars-Johan Åge är inte en föreläsning, det är en totalupplevelse!” Ander Cronquist, Senior Communications - Trafikverket.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2