Ann Hellenius
Fotograf: Peter Knutson

Ann Hellenius

Alltid relevant: Nycklarna till framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld

Med entusiasm och kunskap inspirerar Ann Hellenius dem hon möter och lyfter varje evenemang!

Just nu är ledarskap av flera anledningar extra utmanande. Digitaliseringen driver upp utvecklingstakten och chefer upptäcker hur gamla sanningar inte håller. Man saknar den kunskap som seglat upp som central och inte ens hederliga organisationsmodeller slår väl ut. Ann Hellenius föreläser om vad dagens ledare behöver göra för att börja gå i takt med en snabb omvärld samt om självledarskap och hur organisationer kan klara av snabba omställningar när välden ändras runt en.

Hur blir man en bra ledare som klarar snabba omställningar i en samtid präglad av digitalisering, artificiell intelligens och exponentiell utveckling? Medan vissa verksamheter konstant utvecklas utan att de anställda behöver jobba ihjäl sig jobbar andra med en alltmer pressad personalstyrka. Vilka ledaregenskaper blir viktigare i en omvärld i snabb förändring? Hur jobbar man med självledarkap för att navigera i en snabbrörlig värld?

Ann Hellenius beskrivs ofta som kongruent, det vill säga det hon tänker, säger och sedan faktiskt gör stämmer överens. Detta lyser även igenom i hennes inspirerande föreläsningar.

Därför ska du boka en föreläsning med Ann Hellenius:

  • Inspireras och är dig allt om ett relevant ledarskap
  • Få konkreta verktyg för självledarskap och för att bli en ledare och lyckas med ett värderingsstyrt och hållbart ledarskap. Få inspiration om digitaliseringens möjligheter och utmaningar.

Ann ger exempel och verktyg som känns inspirerande och lätta att använda. När man lyssnar på Ann får man en positiv känsla av att både vilja utveckla sig själv som människa och att utveckla ens organisation och inspirerar både ledare och medarbetare. Man får ökad förståelse för att driva utveckling i en digital värld och att det mänskliga blir ännu viktigare. Ann får det svåra att kännas hoppfullt och greppbart.

Ann Hellenius har lång erfarenhet av ledande roller både inom det privata näringslivet och i det offentliga. Hon har varit managementkonsult i London och Stockholm, entreprenör, VD och haft flera CIO uppdrag bland annat för Scandics Hotels, Stockholm stad och Bankgirot mf. Hon sitter dessutom som ledamot i styrelserna MSAB, Volvo Finans Bank och Synsam. Hon är sedan ett antal år sedan rådgivare till regeringen och sitter med i regeringens Digitaliseringsråd. Sedan augusti 2020 är Ann VD för Capgemini Invent i Sverige och Finland.

Ann Hellenius har belönats med flera prestigefyllda priser tex. European CIO of the year 2016, Vid CIO Awards 2017 utsågs hon till Årets CIO i Sverige, hon var nominerad till "Årets ledare" av tidningen Chef 2018 och var 2019 med på Veckans affärers topp 12 "Näringslivets mäktigaste kvinna- Tech". Under hennes ledning utsågs Stockholm till "Most innovative city of the year" 2016 och "Årets digitaliseringskommun" 2017.

Alltid relevant: Nycklarna till framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld
Ann Hellenius har precis släppt sin första bok. Boken handlar om vilka ledarskapsegenskaper som alltid gällt som bara blir viktigare i en snabbrörlig datadriven värld. Om vilka som blir mindre viktiga och vilka nya som kommer till? Hur kommer det sig att vissa ledare blir obsoleta i sitt sätt att leda och vad är nycklarna till att leda med framgång på ett sätt som både får individer och organisationen att hålla?

Ann har en bredd som gör att hon både kan föra resonemang kring förändringar i förutsättningar, megatrender, framtidsspaningar och ge konkreta tips i vardagen för att göra er organisation rustad för morgondagen. Ann anpassar sina föreläsningar efter era behov, och interagerar med åhörarna oavsett om det är inspiration på stora scener för många hundra personer, för ett mindre organisation eller för en avdelning eller ledningsgrupp

Pressbilder

Ann Hellenius

Ann Hellenius

Förändringsstrateg

Fotograf: Peter Cederling

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2