Louie Marti

Louie Marti

Alla Kan Lyckas!

Inre kraft och inspiration till förändring

Louie Marti har en tuff och brokig bakgrund. Född och uppvuxen i Rinkeby, i en spansk-romsk musikerfamilj. Höghus och trängsel på vintrarna, mer frihet och husvagnsliv på somrarna. Båda föräldrarna hade flertalet jobb, men kämpade ändå med ekonomin och tid för barnen.

Han blev snabbt trött på ärvda kläder, på att alltid ha "en blå och en grön strumpa", att den begagnade jackan var för stor eller alldeles för lien. Louie började arbeta parallellt med skolan redan från 12 års ålder. Skolgången var kämpig, hans grava dyslexi gjorde flertalet ämnen knappt förståeliga. Idrotten och musiken var räddningen, dyslexin satte här inga käppar i hjulet och det blev hans källa till ökat självförtroende och bättre självkänsla.

Rinkeby var en stökig och karg miljö att fostras i. Hans uppväxt präglades av närhet till våld från tidiga år. Tursamt var att idrotten och träningen gav möjlighet till avreaktion. Att bygga styrka för att kunna försvara sig och ge igen, blev en prioritet.

Med benhård vilja, en stor dos charm samt påhittighet gick han ändå ut gymnasiet från en yrkeslinje, Bygg & Måleri. Utbildningen stakade ut riktningen och i 19-årsåldern startade han sin första egna byggfirma. I byggbranschen träffade Louie snabbt killarna från det tuffaste motorcykelgänget. Alla varnade honom för att arbeta med dem, att hyra ut personal eller driva projekt, men Louie gick sin egen väg och hans verksamhet bara växte. Han började umgås med dem, gå på fester och middagar. De var "stora, starka och hjälpsamma" och för den nu vuxna lille pojken med Robin Hood som största idol, blev de snabbt hans familj. Inom organisationen hittade Louie en samvaro med ordning, regler och struktur. Med sin stökiga uppväxt blev det en välkommen motvikt och gav hans liv den balans han saknat.

Inom organisationen stannade han ett decennium. Denna födda diplomaten med de naturliga ledaregenskaperna klättrade snabbt i hierarkin. Men då intresset för film och skådespeleri växte, blev situationen till slut ohållbar, möjligheten att kombinera de två världarna var obefintlig. Drivkraften till utträde fanns här och nästan på dagen 10 år efter han blivit medlem stod han helt utanför, fri att följa en ny väg i livet och göra sin första filmroll.

Louie Marti är idag affärsman och skådespelare. Han äger ett antal företag, arbetar med en TV-serie, skriver boken om sitt liv samt har ett antal svenska och internationella filmroller på schemat under hösten 2018/våren 2019.

Han har de senaste två åren föreläst kring motivation och kraften till förändring, viljan att bli en bättre person och vikten av att hjälpa våra medmänniskor. SVT arbetar också med en dokumentär som bygger på Louies liv och hans tydliga budskap - Alla Kan Lyckas!

Pressbilder

Louie Marti

Louie Marti

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2