Maria Hind Alias
Fotograf: Johan Bokström

Maria Hind Alias

Hedersrelaterat förtryck

Maria Hind Alias föreläser om hederskultur, hedersvåld och våld mot kvinnor, där hon delar med sig av sina egna erfarenheter och kunskap.

Hur det är det är att leva i en hederskontext? Marias föreläsningar ger dig kunskap och förståelse om varför hederskulturen inte är kompatibel med den svenska demokratin och individens strävan efter frihet.

Föreläsningarna handlar om erfarenheter av hedersrelaterat förtryck, hedersvåld, mäns våld mot kvinnor och hur man tar sig ur detta. Maria Alias föreläser om en mycket angelägen fråga där hon själv varit utsatt och delger sina personliga erfarenheter och hur hon lyckades ta sig ur situationen hon befann sig i.

  • Vad är skillnaden på hedersförtryck och mäns våld mot kvinnor?
  • Varför är det så svårt att bryta sig loss från en situation där hederskultur är förekommande?
  • Hur tar man sig ur en sådan situation?
  • Som kollega, närmaste chef, vän: Hur upptäcker man att en person befinner sig i en hederskontext?

Du kommer att få större vetskap om skillnaderna mellan hedersförtryck och mäns våld mot kvinnor, och hur man ska tänka kring hederskultur för att arbeta emot det.

Maria är född i Irak och kom till Sverige när hon var sex år med sina föräldrar och en syster. Familjen flydde från kriget och Saddam Husseins diktatur. Maria är utbildad samhällsvetare och har jobbat inom såväl privat och offentlig sektor. Hon brinner för samhällsfrågor och är en viktig röst i debatten i detta kontroversiella ämne. Hon anlitas som föreläsare och debattör och har bland annat deltagit i SVT:s Agenda och Opinion live.

Maria Hind Alias kan bokas som föreläsare, inspiratör och utbildare. Hon kan även vara med på konferenser som debattör och i panelsamtal.

Pressbilder

Artiklar

Maria Hind Alias

Maria Hind Alias

Debattör

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2