Mark Levengood
Fotograf: Dag Rummet

Mark Levengood

Det livslånga lärandet eller Att stå stadig i en föränderlig värld

Mark Levengood är programledare, författare och Unicef-ambassadör. Han föreläser bland annat om vikten av att vara öppen för förändringar och förnyelse.

"När jag gick i skola satt Fröken i sin kateder mellan den uppstoppade ekorren och jordgloben. Hon lärde oss allt om Belgiska Kongo. Bakom henne på väggen gick Jesus på vattnet i nytvättat hår. Och åren gick och vi blev stora, jorden roterade kring sin axel och allt förändrades. Utom vi. I mina klasskamraters och i mitt liv är Belgiska Kongo för evigt en del av Afrika. Vi är på sätt och vis lika uppstoppade som den där ekorren, och det kan inte en skolplansch-Jesus i världen hjälpa, hur ren han än är i håret.

En stor del av Marks arbete inom såväl TV, radio, scen och böcker har handlat just om vilka möjligheter vi har att förändras som vuxna människor, och hur viktigt det är att den processen äger rum. Vår samtid ställer hårda krav på oss, men bjuder också på väldigt många nya typer av möjligheter för den som vågar anta utmaningen.

Mark är en man som uppskattar livet och som anstränger sig för att förverkliga sina drömmar. Han anser att det är viktigt att våga anta utmaningar och att sätta upp mål för framtiden, men att man inte får vara rädd att ändra på dem. Enligt Mark är prestige och förväntningar från omgivningen det som hindrar oss från att göra det vi verkligen vill. I sitt föredrag tar han bland annat upp ämnen som kommunikation, mål och motivation och förändring.

Aldrig tidigare har världen förändrats lika fort som den gör nu. Vår samtid bjuder på stora utmaningar men också enorma chanser för oss som individer. Sist och slutligen är det vår inställning och vårt mod som kommer att avgöra om vi dansar i baktakt med tillvaron eller om vi seglar glatt på förändringens vindar.

Med hjärna, hjärta och stor portion humor vecklar Mark Levengood ut sitt universum för publiken. Mark pekar på vilka frågor han tycker vi ska ställa oss själva för att orientera oss mot en kreativ framtid. Ett föredrag som ger oss hopp och hjälper oss att få perspektiv på tillvaron.

Pressbilder

Mark Levengood

Mark Levengood

Programledare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2