Fredrik Apollo Asplund

Fredrik Apollo Asplund

Det här är min historia

Allt är möjligt! Det här är min historia. Hur sin din historia ut?

Fredrik Apollo Asplund gjorde succé på Stadsteatern med sin enmansföreställning "Det här är min historia". Nu har han skrivit en personlig, dråplig, kärlekstörstande, dansant, galen, sökande och ömsint bok - Fröding gick aldrig på bögklubb i Damaskus - om sitt liv i ytterligheternas förlovade land, som visar att allt är möjligt, bara du vet vad du vill.

En pojke drömmer om att dansa, men där han växer upp i de värmländska skogarna tar man hand om gården och rättar in sig. Men så en dag får en danslärare syn på honom när han dansar som i filmen Flashdance och det osannolika inträffar - han får chansen att komma in på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. Livet där blir dessvärre inte som han tänkt sig. Lika fel som han var på gården, lika fel är han i Stockholm där han inte kan koderna, inte gör som alla andra, där han inte lärt sig att dansa "på rätt sätt".

Några år senare leder vägarna honom till New York och han gör succé på vogue-klubbarna i New York, bjuds på glamorösa och kändistäta fester och lever livet som en stjärna. Hjulen snurrar allt snabbare, det är öppet dygnet runt, droger, alkohol och dans, dans, dans. Kanske kan det bara sluta på ett sätt - i katastrof. Räddningen uppenbarar sig på ett oväntat sätt - i staden Damaskus, där han lär känna flera som lever sina liv i marginalen, vilket i sin tur leder till hjärtformade pannkakor och uppmärksammade radioreportage hemma i Sverige.

Fredrik Apollo Asplund beskriver sig själv som en dampeuforisk medelålders bög. Han är skådespelare, men också go-go-dansare och doa-kör för bland andra Rebecka & Fiona och talar flytande arabiska. Under rubriken Professor Bög gjorde han en serie radioreportage för P3 om sexualitet och identitet i Libanon. Fredrik Apollo Asplund gjorde även succé på Stadsteatern med sin enmansföreställning "Det här är min historia".

I augusti 2018 släpptes Apollos självbiografiska bok Fröding gick aldrig på bögklubb i Damaskus, en personlig, dråplig, kärlekstörstande, dansant, galen, sökande och ömsint bok om sitt liv i ytterligheternas förlovade land som visar att allt är möjligt, även för en pojke från de värmländska skogarna! Boken har blivit fantastiskt hyllad och omnämnts i flertalet tidningar.

Apollos föreställning/samtal får många att vilja "ta tag i sitt liv" och gå åt ett annat håll. Samtalet handlar mycket om att våga göra drastiska förändringar i sitt liv. Något som genomsyrar hela uppträdandet. Att gå ett HELT annat håll och efter hand se att det var det rätta valet även om det kändes konstigt. Föreställningen dryper av humor. Alla födda från 60- till 80-talet känner igen sig i t.ex mediaklimatet med två kanaler och försöka hitta färg i ett väldigt färglöst samhälle. Klassresa med en skogspappa som ska försöka förstå sig på sin balettson.

Pressbilder

Fredrik Apollo Asplund

Fredrik Apollo Asplund

Skådespelare

Fotograf: Hugo Thambert

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2