Benny Haag

Benny Haag

Mångsidig kulturarbetare och inspiratör

Benny Haag är en mycket uppskattad föreläsare med många järn i elden, känd från TV och Dramaten.

Han är författare, regissör och föreläser bland annat om bemötande. Benny Haag är utbildad skådespelare och är känd bland annat för att ha spelat huvudrollen i TV-serien Xerxes. Han gick Teaterhögskolan i Stockholm mellan 1985-88. Benny arbetade därefter under 12 år på Dramaten, där han bland mycket annat gjorde den kritikerrosade monologen av Jan Guillous roman "Ondskan".

Benny har medverkat i reklamfilmer och som programledare för travprogrammet Vinnare i TV4. Han har även skrivit flera böcker, bland annat den självbiografiska Ingenting är möjligt som utkom 2012.

Sedan år 2000 är Benny föreläsare och monologist i egen regi.

Följande föreläsningar/utbildningsdagar har han att erbjuda;
Vadå, beror det på mig?
Det här är en föreläsning om bemötande som handlar om alltifrån hur man hälsar på varandra, över Bruce Springsteen och fram till första programmet av Kvitt eller Dubbelt, 1957. Benny upptäckte nämligen att allt han gillar här i livet, från hotell till mataffär och allt däremellan, har väldigt lite med priser och liknande att göra. Det handlar istället om vilket bemötande han har fått. Med positiva exempel medvetandegör Benny vilken oerhörd kraft bemötandet har, något man kanske inte alltid tänker på. För bemötande är så mycket mer och större än att "man ska le och ha blankputsade skor". Det har ingenting med ålder, kön eller utbildning att göra. Det handlar istället om intresse för produkten eller tjänsten samt insikt om dess värde.

Föreläsning kan även utökas till en halv/heldag där deltagarna involveras genom att Benny, som den före detta Dramatenskådespelare han är, agerar "besvärlig person" i olika situationer och man får "träna på Benny", får konstruktiv feedback och förslag att gå vidare med som sedan följs upp.

Berör den som lyssnar – och få fram det du vill säga!
En heldagsutbildning om presentationsteknik där man arbetar praktiskt med förberedda historier som får åhöraren "med på tåget" genom att den som berättar berör sitt auditorium på olika sätt.
– Jag märker ju att alla mina år med monologer och föreläsningar, alltifrån Dramatens Stora Scen till någon liten bygdegård ute i landet, har gett mig verktyg att få en publik att lyssna på det jag har att säga. Verktyg som jag gärna delar med mig av och låter deltagarna praktiskt träna på, säger Benny om föreläsningens innehåll.

Ingenting är möjligt – en berättelse om tre livsavgörande misslyckanden.
En inspirationsföreläsning som med mycket humor och stänk av allvar resonerar kring det faktum att vi måste "våga vara förlorare" för att få till en varaktig, positiv förändring av vår livssituation. Med det menar Benny att det inte är ett tillstånd man ska fastna i, utan bearbeta förstå, inse och gå vidare i livet med en erfarenhet som kan stärka. Detta går ju stick i stäv med det rådande "våga vara vinnare" och "tänk rätt" klimatet som på ytan kan verka tilltalande men som, enligt Benny, fungerar som att springa ifrån det som skaver och känns obehagligt och bara ger till resultat att man känner sig ännu sämre, om man nu inte lyckas med de uppsatta framgångsmålen.

Makt, mod och motstånd! – en föreläsning om människans bästa vän, alkoholen.
På ett annat sätt än den gängse alkoholföreläsningen, berättar Benny om ett av de mest mörkade problemen i vårt samhälle. Med humor, allvar och visst sentimentalitet pratar Benny om alkoholens inverkan på hans eget liv och på samhället i stort. En alldeles utmärkt inledare på ett företag eller i en kommun där man vill uppmärksamma alkoholfrågan och dess konsekvenser för hälsa, välgång och lönsamhet.

Andra Nyheter - en föreläsning om "sanningen"
Vi översköljs varje dag, i allehanda media, av problem och katastrofer. Det är våld i alla dess former, kriser på längden, på tvären och klara besked om jordens snara undergång. Utifrån den bilden av verkligheten fattar vi sedan beslut i företag, föreningar, organisationer och på det rent privata planet. Men tänk om det inte är hela "sanningen" vi får oss till livs utan bara en liten, liten del av den? Tänk, hemska tanke, om vi fattar beslut som baseras på en lögn? För så blir det ju om vi låter 1% av "sanningen" bli Hela Sanningen, med Stort S!

Om du gång på gång talar om för ett litet barn att det är fult, dåligt och inte har någon framtid kommer det barnet troligtvis inte att ha så höga tankar om sig själv och självfallet bete sig därefter. Men hur reagerar ett samhälle om du säger samma sak till det gång på gång och över tid? Vad händer med det samhället då och hur kommer det samhället agera?

Benny Haag är scenbegåvning och ger en energifylld föreläsning om vikten av att fatta beslut på sanningen.

Pressbilder

Benny Haag

Benny Haag

Skådespelare

Fotograf: Peter Cederling

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2