Marika Carlsson
Fotograf: Maria Östlin

Marika Carlsson

Komiker, föreläsare och programledare

Marika Carlsson är en av de mest glittrande komikerna i dag, det går inte att värja sig för detta energiknippe som på scenen smittar med sin glädje och entusiasm.

Marika Carlsson är en av Sveriges idag absolut mest aktuella komiker. En smart, charmig och utmanande komiker med fingertoppskänsla som alltid visar sin hundraprocentiga professionalism i alla sina uppdrag. Vid två tillfällen har hon korats till "Årets kvinnliga stå upp komiker". Hon har medverkat i ett flertal tv-program som Parlamentet, "Bäst i Test" och Stjärnorna på slottet på SVT. Utöver detta har hon bl.a. lett DN-galan, Volvo Ocean Race, QX-Galan och senast Melodifestivalen 2019.

Sommaren 2018 medverkade hon i en av Sveriges största och mest folkkära show: Diggiloo, och turnerade Sverige runt. Hösten samma år kom hon ut med sin självbiografi "Såna som du ska inte va här", som vann "Årets bok" på QX-galan 2019.

Marika har tre kritikerrosade soloshower bakom sig: senast Jag är Gud som hade Sverigeturné 2016-2017 och innan dess En negers uppväxt som hon turnerade med under åren 2010-2015. Hennes senaste show heter: Smalast när man dör vinner, som spelats 2022-2023.

Marika har 3 humorfyllda föreläsningar - Fördomsmedveten, Hur blev det så här? och Kroppspråksföreläsningen  
Fördomsmedveten
I denna humoristiska föreläsning slussar Marika er igenom erfarenheter och fördomar, både sina egna och de som hon möter hos andra. Hon tar upp olikheter inom allt från kultur, religion, kärlek och etnicitet. Med hjälp av Marikas egna erfarenheter av rasism och homofobi så kommer hon också ge er nya synvinklar och andra perspektiv. Hur gör man på en arbetsplats för att bättre kunna bemöta olika situationer eller olikheter? Hur beter du dig utanför arbetsplatsen i hemmets lugna vrå?

  • Hur bemöter man andra och hur vill folk bli bemötta?
  • Hur fördomsfulla är vi?
  • Kan man sluta diskriminera andra?
  • Hur får man en accepterande arbetsmiljö?

Marika adopterades från Etiopien och kom till en religiös familj och blev en fanatisk pingstvän. Livet och kärleken gjorde senare att hon lämnade kyrkans värld. Ålder och erfarenhet har gjort henne självständig, stark, fri och ödmjuk. Marika utlovar en skrattgaranti i denna ärliga, varma och modiga föreläsning som handlar om fördomar, bemötande, respekt och framförallt – att våga vara sig själv! Är vi verkligen så öppensinnade som vi tror?

Hur blev det såhär?
En rolig föreläsning om utanförskap och att våga stå upp för den man är. På ett underhållande och träffsäkert sätt tar Marika upp tunga ämnen som rasism och utanförskap. Utifrån sina egna erfarenheter får hon sin publik att reflektera, skratta och komma till nya insikter. Marika föddes i Etiopien, hamnade i Sverige och blev ståuppkomiker. Hennes livshistoria är en inspiration till att våga tänka nytt. Att se våra egna tillkortakommanden men också att våga reflektera över varför vi alltid säger nej till förändringar. Vad skulle hända om vi vågade säga "ja" och lämnade vår comfort zone? Vi har alla ett förflutet med utmaningar och händelser som har påverkat en till den man är idag. Men hur medveten är man egentligen om ens egen utveckling från den man var till den man faktiskt vill bli?

Marikas föreläsning är lustfylld, humoristisk, allvarlig men framförallt inspirerande om hennes egen historia men också om hur du kan skriva och ändra på din.

Kroppspråksföreläsningen
Vårt kroppsspråk avslöjar vad vi egentligen tycker, tänker och känner. Kolla bara på barnen hur de kommunicerar med sina kroppar, sen när vi blir vuxna så är det som att vi glömmer bort att vi har ett kroppsspråk.

Vad skickar du ut för signaler? Är du medveten om hur du går, sitter och rör dig?

Vi går igenom vad vi säger med våra kroppar, hur vi kan tolka andra och vi kommer ha roligt under tiden! Dessutom hävdar Marika att ju mer du vet om ditt och andras kroppsspråk desto mer kan du manipulera din omgivning

Det och mycket mer pratar Marika om i denna underhållande och lite annorlunda föreläsning på ca 60 minuter.

Friskfaktorernas 10 budord
Att hålla sig frisk och välmående är lika enkelt som det är svårt. Sjukskrivningarna ökar och vi mår sämre och sämre även om vi får det bättre. Alla vet vad vi ska göra för att vara "hälsosamma" ändå får vi inte ihop det. Varför är det så svårt? Blir vi latare och latare? Blir vi fysiskt större, bekvämare och mer egocentriska. Eller kan man se på alltihop på ett annat sätt? I den här föreläsningen får vi följa Marikas kamp för ett friskt och balanserat liv kring kropp och hälsa. Där allting handlar om att hitta sina egna friskfaktorer.

Den här föreläsningen kanske hjälper dig att bli lite friskare och du blir garanterat gladare.

Tid ca: 45 min

Pressbilder

Marika Carlsson

Marika Carlsson

Komiker

Fotograf: Peter Knutson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2