Tom Nordlie

Tom Nordlie

Från start till mål på Toms eget sätt

Tom Nordlie, en tränarlegend i norsk fotbollshistoria, talar om identitet, kultur, varumärkesbyggande, förändringsprocesser, arbetsmiljö, lagbyggande, målsättningar, samarbete och olika ledarskapsfilosofier.

Tom Nordlie har haft otaliga framgångar som att ta upp och etablera Odd i Eliteserien, uppflyttning och silver med Start, återupplivade Sandefjords stolthet, räddade Viking och Kongsvinger från nedflyttning efter historiska vändningar, fjärde plats i Eliteserien och cupmästerskap med Lillestrøm för att nämna några. Men han har också genomgått utmanande perioder som nedflyttning med Vålerenga, där han också förlorade sitt jobb.

Genom sina framgångar och motgångar i karriären har Tom fått en enorm kunskap som är direkt överförbar till varje företag och organisation. Tom berättar inte bara om segrar och förluster, utan om vad som ligger bakom resultaten. Han talar om den inre kärnan i en organisation, du får höra om det mänskliga och man får höra historierna bakom kulisserna.

Tom talar också om förändringsprocesser, något som är centralt i de flesta organisationer. Inom detta ämne talar han bland annat om skillnaden mellan ledarskap över tid genom involveringspedagogik och att se hela människan jämfört med en mer kortvarig auktoritär krisledning.

De flesta känner Tom som en utåtriktad personlighet, men i sina föredrag börjar Tom med att ta deltagarna med till sin uppväxt med en funktionshindrad mor, en far som frisör med 28 kronor i timmen och hans tidiga död. Samt vägen från en introvert personlighet på gränsen till att ha social ångest till den utåtriktade Tom som vi känner i dag.

Genom sin innehållsrika bakgrund får man höra om hur han har arbetat internt i de olika organisationerna, allt från de stora linjerna som identitet och kultur till de mänskliga perspektiven om arbetsglädje, de svåra samtalen, kommunikation och kroppsspråk.

Man får höra om vikten av att bli uppskattad av sina kollegor, förutsättningarna för att hantera medgång och motgång, att man aldrig är bra ensam, att det är sammansättningen av olikheterna som gör att man kan bygga ett bra team och att man ska våga vara oenig. Det man är överens om håller varandra samman och det man är oenig om driver varandra framåt.

Föredraget tar upp teman som:

  • Identitet, varumärkesbyggande och kultur i en organisation, företag eller avdelning.
  • En bra arbetsmiljö, om att ha roligt och glädje bland de anställda.
  • Nuvarande situation, vision, mål och den fackliga processen.
  • Lagarbete, samarbete och vikten av olika färdigheter.
  • Intern och extern förändringsprocess.
  • Konfliktlösning i en organisation och ned till enskilda individer.
  • Att våga leda utanför A4, fokus och konsekvenser.
  • Ledarskapsfilosofier och att se hela människan.
  • Sanningen bakom medarbetarsamtalet.
  • Mentalt träning och coaching.

Föredraget är mycket öppenhjärtligt, och även om Toms historia ligger som en grund i alla föredrag kan han anpassa föredraget så att det passar ditt företag och deras önskemål och behov. Föredragen varar i 90 minuter, men han kan också utforma workshops eller andra arrangemang utifrån behov, önskemål och eventuella utmaningar i organisationen.

Toms föredrag är en kombination av fakta, hög kompetens, det djupa och nära där allt kryddas med humor, självironi och högt engagemang. Här finns ingen PowerPoint, bara en kort video i början av föredraget, Tom står aldrig bakom en talarstol utan rör sig ofta runt i mötesrummet, han inspirerar, motiverar och är känd för att deltagarna ska sitta kvar med värdefull information som kan användas i vardagen, både i arbetslivet och privatlivet.

Pressbilder

Tom Nordlie

Tom Nordlie

Fotbollstränare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2