Hem > Personligheter > Thora L Norgård

Thora L Norgård

Att följa sina drömmar

Thora föreläser om att följa sina drömmar. Hur lyckas man hålla drömmen vid liv när konkreta beslut ska fattas och hur förvandlar man en dröm till verklighet?

Thora är uppvuxen i en teaterfamilj med en skådespelande mamma och en regisserande pappa. Hon har jobbat med teater i hela sitt liv och utbildade sig så småningom till teaterproducent och började som producent på Stadsteatern i Stockholm.

Två år senare befann sig Thora i en ganska deppig sits. Hon vantrivdes på jobbet och blev mer och mer oinspirerad till det mesta. Thora började titta på tv. Och då framförallt "Cake Boss", ett Tv-program om en högljudd konditor i New Jersey som gör de mest galna tårtor man kan föreställa sig.

Thora bestämde sig för att ta tjänstledigt från sitt jobb, hon behövde byta miljö och då var NYC helt rätt plats att åka till. Thora tänkte att hon kanske ville bli kock eftersom hon alltid tyckt om att laga mat, men insåg ganska fort att om hon nu sökte vila och ro, kanske inte ett stressigt yrke som kock var rätt val.

Det var då Thora snubblade på en utbildning till tårtdesigner. Thora hade aldrig bakat i hela sitt liv och hon tyckte inte ens om tårtor... Men hon hade alltid målat, ritat och snickrat. Hon hade alltid pysslat mycket och hon tyckte ju som sagt om att laga mat. Sagt och gjort. Thora sökte in och tre månader senare satt hon på sin brandtrapp utanför sin lägenhet i East Village och hade en tre månaders utbildning till tårtdesigner framför sig.

Utbildningen visade sig vara det mest fantastiska och mest intensiva Thora upplevt i hela sitt liv. Det visade sig att hon hade en fallenhet för det här med tårtor och Thora blev utnämnd till Top of Class vid examen i januari 2015.

Thora kom hem till Sverige och ett par månader senare sa hon upp sig från Stadsteatern. Strax efter öppnade hon sin butik Thoras Tårtor på Söder. Sedan starten i mars 2016 har Thora synts i många mediala sammanhang och hennes resa dokumenterats i artiklar ibland annat Nöjesguiden, Tidningen Fokus och Elle. Hon har också medverkat på TV4 Nyhetsmorgon ett flertal gånger. Thoras tårtor är stilrena, experimentella och hennes kunder är allt från barn till vuxna, bröllopspar och företag.

Thora föreläser om att följa sina drömmar. Hur lyckas man hålla drömmen vid liv när konkreta beslut ska fattas och hur förvandlar man en dröm till verklighet? Thora har föreläst både för unga och vuxna.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta