Hem > Personligheter > Thomas Hammarberg

Thomas Hammarberg

Mänskliga rättigheter

Thomas Hammarberg har en unik erfarenhet av arbete med mänskliga rättigheter. Han är även uppskattade föreläsare som gärna delar med sig av sitt kunnande.

Thomas Hammarberg är en av de mest internationellt namnkunniga inom arbetet för mänskliga rättigheter. Hans erfarenhet sträcker sig över många decennier och han har samtidigt varit uppskattad för sina föreläsningar. I dag har Thomas flera internationella uppdrag. Han är bland annat EU:s särskilde rådgivare för mänskliga rättigheter i Georgien och FN-expert för mänskliga rättigheter i Transnistrien.

Tidigare var jag generalsekreterare för Olof Palmes Internationella Center, svensk ambassadör för mänskliga rättigheter samt generalsekreterare för Rädda Barnen i Sverige. Thomas har varit generalsekreterare för Amnesty International vilket ledde till att han fick mota Nobels Fredspris, å Amnesty Internationals vägnar.

Thomas Hammarberg har även arbetat som FN-rådgivare för mänskliga rättigheter i Europa, Centralasien och Kaukasus. Han har varit FN:s f.d. generalsekreterare Kofi Annans speciella representant (SRSG) för mänskliga rättigheter i Kambodja. Genom "The Refugee Working Group" har Thomas även varit starkt engagerad i den multilaterala fredsprocessen i Mellanöstern. Barns rättigheter ligger Thomas varmt om hjärtat och i många år arbetade han för att FN:s Barnkonvention skulle bli verklighet.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta