Thomas Hammarberg

Thomas Hammarberg

Mänskliga rättigheter

Thomas Hammarberg har en unik erfarenhet av arbete med mänskliga rättigheter. Han är även uppskattade föreläsare som gärna delar med sig av sitt kunnande.

Thomas Hammarberg är en av de mest internationellt namnkunniga inom arbetet för mänskliga rättigheter. Hans erfarenhet sträcker sig över många decennier och han har samtidigt varit uppskattad för sina föreläsningar. I dag har Thomas flera internationella uppdrag. Han är bland annat EU:s särskilde rådgivare för mänskliga rättigheter i Georgien och FN-expert för mänskliga rättigheter i Transnistrien.

Tidigare var jag generalsekreterare för Olof Palmes Internationella Center, svensk ambassadör för mänskliga rättigheter samt generalsekreterare för Rädda Barnen i Sverige. Thomas har varit generalsekreterare för Amnesty International vilket ledde till att han fick mota Nobels Fredspris, å Amnesty Internationals vägnar.

Thomas Hammarberg har även arbetat som FN-rådgivare för mänskliga rättigheter i Europa, Centralasien och Kaukasus. Han har varit FN:s f.d. generalsekreterare Kofi Annans speciella representant (SRSG) för mänskliga rättigheter i Kambodja. Genom "The Refugee Working Group" har Thomas även varit starkt engagerad i den multilaterala fredsprocessen i Mellanöstern. Barns rättigheter ligger Thomas varmt om hjärtat och i många år arbetade han för att FN:s Barnkonvention skulle bli verklighet.

Pressbilder

Thomas Hammarberg

Thomas Hammarberg

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2