Staffan Jeppsson

Ingvar Kamprads högra hand

Staffan Jeppsson

Från varuhuschef till Ingvar Kamprads högra hand

Staffan Jeppsson, skåning till börden, har arbetat hela 30 år inom IKEA. Han har bland annat ägnat sig åt varuhusetablering i Kanada och Belgien, varit varuhuschef i Paris och sedermera verkställande direktör för IKEA Belgien. Staffan har vidare varit engagerad i konceptuell utveckling i Inter IKEA men hans mest prominenta uppdrag var det som närmaste högra hand åt IKEA-grundaren Ingvar Kamprad – ett uppdrag som varade i dryga sex år och som ibland pågick dygnet runt.

Arbetet som Ingvars högra hand innebar att ta initiativ, lyssna, förstå, käfta emot, sammanfatta och agera. Med det handlade också om trivsamt umgänge med en inspirerande och spirituell människa som förstod vikten av att få skit under naglarna och behålla båda fötterna på jorden, framgångarna till trots. Det mångåriga uppdraget så nära Ingvar Kamprad har givit Staffan unika insikter i hur Ingvar Kamprad tänkte och hur hans ledarskap kunde vara såväl passionerat som visionärt. Kamprads ledarskap handlade i första hand om att visa respekt och förtroende för medarbetaren. Han var personlig, närvarande och inkluderande – lärdomarna man kan dra ur hans ledarskap är minst lika viktiga i dagens digitala värld som det var då det begav sig.

Om Kamprads ledarskap har Staffan skrivit en uppskattad bok som heter ’Breven Berättar’ eller ’Legendary Letters’ på engelska (Ekerlids Förlag AB) Staffan har flera olika föreläsningar på svenska, engelska eller franska men alla handlar de om enkelt, effektiv IKEA ledarskap.

Pressbilder

Staffan Jeppsson

Staffan Jeppsson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2