Saeid Esmaeilzadeh

Serieentreprenör och professor i materialkemi

Saeid Esmaeilzadeh kom till Sverige som flykting när han var åtta år. Tjugo år senare blev han Sveriges yngsta docent i materialkemi vid Stockholms Universitet.

Av en lyckosam slump framställer han världens hårdaste glasmaterial när ett experiment inte går riktigt som det ska. Detta blir början på det framgångsrika bolagsbygge som Saeid Esmaeilzadeh och hans barndomsvän Ashkan Pouya ägnar det nästkommande decenniet åt. Tillsammans har de byggt både miljardbolag och broar mellan akademin och affärsvärlden.

I dag driver de två entreprenörerna bolagskoncernen Serendipity Group, som jobbar inom vetenskap och tech. I boken "Miljardmakarna – Flyktingarna som byggde ett affärsimperium" är deras livshistoria omskriven och under hösten 2018 skildras historien i dokumentärfilmen "Miljardimperiet".

Trots sina stora framgångar i livet har Saeid Esmaeilzadeh fortfarande ödmjukheten och självdistansen i behåll. I sina föreläsningar är han öppen, ärlig och visar på hur relationer och trauman faktiskt kan bli drivkrafter för framgång.

En av Saeid Esmaeilzadehs hjärtefrågor är fenomenet serendipity- en lyckosam slump. Ibland har man turen att hitta något annat värdefullt än det man letar efter och Saeid Esmaeilzadeh menar att så länge man är öppen för nya möjligheter så kommer nya möjligheter hitta en. Genom systematik och struktur kan man till och med öka chanserna för serendipiteter och i sina föreläsningar berättar han hur.

Lyssna på Saeid Esmaeilzadeh

Att bygga från ingenting

Vill du bli inbjuden?
Saeid Esmaeilzadeh kom till Sverige som flykting när han var åtta år. Tjugo år senare blev han Sveriges yngsta docent i materialkemi vid Stockholms Universitet. Av en lyckosam slump framställer han världens hårdaste glasmaterial när ett experiment inte går riktigt som det ska. Detta blir början på det framgångsrika bolagsbygge som Saeid Esmaeilzadeh och hans barndomsvän Ashkan Pouya ägnar det nästkommande decenniet åt. Tillsammans har de byggt både miljardbolag och broar mellan akademin och affärsvärlden. I dag driver de två entreprenörerna bolagskoncernen Serendipity Group, som jobbar inom vetenskap och tech. Trots sina stora framgångar i livet har Saeid Esmaeilzadeh fortfarande ödmjukheten och självdistansen i behåll. I sina föreläsningar är han öppen, ärlig och visar på hur relationer och trauman faktiskt kan bli drivkrafter för framgång. https://www.talarforum.se/speakerimage/saeid.esmaeilzadeh/750/saeid.esmaeilzadeh.jpg 0

Information

Vilka slags möten engagerar du talare till?

Tack för din anmälan.

Vad roligt att du är intresserad av föreläsningen. Cirka en vecka innan föreläsningen hör vi av oss för att bekräfta din plats. Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Pressbilder

Saeid Esmaeilzadeh

Företagsledare

Liknande profiler

Naturvetenskap

Omvärld

Entreprenörskap