Våra talare gör också föreläsningar online. Kontakta oss så berättar vi mer!

Pontus Silfverstolpe

Pontus Silfverstolpe

Antikdeckare på spaning efter historia och framtid

Pontus Silfverstolpe är grundare till Barnebys, antikexpert, tidigare chef för Lilla Bukowskis, 1:e intendent på Åmells konsthandel samt programledare för TV4:s Antikdeckarna.

Pontus Silfverstolpe är en av Sveriges ledande konst och antikexperter. Pontus är grundare av söktjänsten för auktioner: Barnebys.se. Han har tidigare varit programledare för TV4:s Antikdeckarna, är författare, skribent och föredragshållare.

Exempel på föreläsningar:
Konst som investering - Pontus kommer att berätta om konsten att investera i konst och dela med sig av rykande färska köptips och insiderinformation om konstmarknaden.

Måltiden i konsten - Måltiden har alltid stått i centrum för vårt sociala liv. Även inom konsten har mat och måltider skildrats flitigt och det finns mycket att utläsa av konsten. Vet du till exempel varför man började använda gaffel, att saltet symboliserar vänskap, att brännvinet uppfanns genom kruttillverkningen och att bricklunchen var vanligt förekommande redan på 1400-talet? Pontus föreläsning stillar såväl kunskapshungern en smula samtidigt som den ger massor av samtalsämnen vid nästa middagsbjudning.

Lokala vardagsföremål blir internationella trender - Pontus Silfverstolpe berättar hur IKEA:s vardagsmöbler fick ta plats i finrummet hos de internationella inredarna, hur de skandinaviska teakmöblerna hamnar i Kina och varför antikviteter är oförskämt billigt

Designhistoria - Vad är det som påverkar vår smak och vet du egentligen varför vi möblerar som vi gör? Pontus Silfverstolpe berättar om vårt förhållningssätt till konst och antikviteter i vår vardag.

Pontus Antikskola - Vi går igenom allt från möbelstilar och stämplar till fallgropar och konkreta tips vad man ska titta efter för att göra det stora fyndet.

Pressbilder

Pontus Silfverstolpe

Pontus Silfverstolpe

Föreläsare med ämnesexpertis

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2