Peter Foppa Forsberg

Peter Foppa Forsberg

Världens bästa!

"Foppa" är en svensk före detta professionell ishockeyspelare, som många framhåller som den bästa genom tiderna.

Det finns även de som ser Peter "Foppa" Forsberg som en av världens och NHL:s bästa någonsin. Forsberg har vunnit två OS-guld, två VM-guld samt två Stanley Cup. Han har även vunnit flera individuella utmärkelser som till exempel Guldpucken, Elitseriens bästa spelare, Calder Trophy, som bästa nykomling i NHL och Hart Trophy och som NHL:s mest värdefulla spelare.

Efter stora skadeproblem i sin fot som gjorde att Peter inte spelade i NHL på nära tre år, gjorde Forsberg en comeback i Colorado Avalanche i februari 2011. Det blev bara två matcher för klubben innan han den 14 februari tillkännagav att han avslutar karriären. Han har sin matchtröja upphissad i Pepsi Center och därför är nummer 21 numera pensionerat i Colorado Avalanche.

Efter karriären som ishockeyspelare valde han att fortsätta sitt arbete inom ishockeyn, men nu istället som biträdande General Manager i Modo Hockeys organisation.

Forsberg har och har haft ett stort antal engagemang utanför ishockeyn. Tillsammans med sin far Kent Forsberg står han bakom bygget av bland annat golfbanan Veckefjärdens GC och bidrog inledningsvis till finansieringen av evenemangsarenan Fjällräven Center i Örnsköldsvik, vilken används av Modo Hockey. Via företaget Forspro har Forsberg bland annat haft rättigheterna till import och försäljning av skomärket Crocs, något som gjort att skorna blivit kända som "Foppatofflor". Företaget avvecklades 2010.

Forsberg har även intressen i travsporten som hästägare samt är en trogen supporter till engelska fotbollslaget Tottenham Hotspur FC.

Under 2011 vidareutbildade sig Forsberg som deltagare på den första Management Diploma for Athletes, MDA, vid Cruyff Institute for Sport Studies och IFL vid Handelshögskolan i Stockholm. Forsberg debuterade under 2015 i kappseglingssammanhang då han deltog i årets upplaga av Datscha Fleet Race. Där placerade han och sitt lag sig på en tredjeplats av arton startande lag.

År 2013 blev Forsberg invald i IIHF Hall of Fame, och den 23 juni 2014 valdes han in i Hockey Hall of Fame.

År 2016 vann han Mästarnas mästare.

Pressbilder

Artiklar

Boka Peter Foppa Forsberg
Peter Foppa Forsberg

Peter Foppa Forsberg

Ishockeylegend

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2