Per Th Ericsson

Per Th Ericsson

Vad sjunger Ted Gärdestad om?

Per Ericsson håller ett underhållande, fartfyllt och känslomässigt föredrag om Ted Gärdestad.

Han vill berätta den spännande historien om Teds liv och hans musikskapande samt inkluderar sådant som inte finns att läsa i tidningarna, tack vare sin vänskap med Kenneth Gärdestad. Här finns också en del livsvisdom att ta till sig.

Han tolkar innehållet i ett antal viktiga texter som Kenneth skrev till sin brors melodier. Texterna speglar inte bara vilka Ted och Kenneth Gärdestad var och deras livssyn, utan fungerar också utmärkt som kloka livsråd för vem som helst i vardagen. Han kallar det "Gärdestadeologi" och det är alltså fullt möjligt att anamma dessa och tillämpa dem i vardagen. Man kan alltså leva med utgångspunkt från vad som förmedlas i de texter Ted sjöng. Kanske kan dessa tankar öka livskvalitén för dig som lyssnar?

Ted Gärdestad skrev fantastiska melodier som förseddes med känslomässiga och livsbejakande texter av storebror Kenneth Gärdestad. De senaste åren har deras musik fått en enorm och mycket välförtjänt "revival". Filmen "För kärlekens skull" om Ted fick fantastiska recensioner och låg på biotoppen. Teds melodier tolkades i "Så mycket bättre" där även Kenneth Gärdestad medverkade. Teds låtar har tolkats ii otaliga sammanhang av prominenta artister som Lisa Nilsson, Tommy Nilsson, Sonja Aldén, Molly Sandén, Håkan Hellström, Helen Sjöholm, Patrik Isaksson och många, många fler. Dessutom har flera dokumentärer gjorts om Ted, den senaste vintern 2017. Vidare fick Kenneth Gärdestad ett välförtjänt erkännande som textförfattare när han tilldelades "Musikförläggarnas stora hederspris" 2017 och "Evert Taube-stipendiet 2018. Trots allt skrivande i media finns det mycket spännande kvar att berätta om denna geniala brödraduo, vilket Per Ericsson gör på ett engagerat och hängivet sätt.

Föredraget innehåller foton, bildspel, rörliga bilder och musik vilket förhoppningsvis gör det varierat och intresseväckande. Han försöker också göra det interaktivt för att engagera publiken och höja stämningen.

Föredragets upplägg kan varieras efter önskemål.

Pressbilder

Per Th Ericsson

Per Th Ericsson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2