Inspirationsbrev April 2011

Sir Richard Branson - En av världens mest kända och omtalade företagsledare

Superentreprenören Sir Richard Branson lämnade som 17-åring sin privatskola Stowe. Till avsked lär rektorn ha sagt:
Gratulerar Branson. Jag förutspår att antingen hamnar du i fängelse eller också blir du miljonär.
Han fick rätt. Då var Branson oskuld i affärsvärlden vilket han tog fasta på när han döpte sitt första postorderföretag till Virgin. Ett antal årtionden senare har Virgin gett sig in i bransch efter bransch. Virgin ägnar sig åt allt mellan himmel och jord, eller rättare sagt; åt allt mellan rymd och havsbotten. Sir Richard Branson verkar nämligen helt strunta i affärstermen kärnverksamhet och han visar inget intresse för klassiska organisationsscheman.

»Läs hela presentationen...

Daniel Pink - Talskrivaren som fått näringslivet att tänka om!

Han har jobbat som chefstalskrivare till Al Gore och numera är Daniel Pink den världskända succéförfattaren bakom bl.a. NYT bestsellers A whole new mind och Drive, tillsammans översatta till 31 språk. Hans böcker provocerar och vänder upp och ner på för givet tagna sanningar i arbetslivet. Boken Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us visar på nya sätt hur man skapar äkta motivation och hög prestation hos individer och i organisationer. Hans artiklar om affärslivet publiceras flitigt i tidsskrifter som Harvard Business Review, Fast Company och Wired. Analyserna han gör av framtidens företagstrender plockas upp av CNN m.fl.

Vet du om ni är bättre idag än ni var igår? Daniel Pink är en flitigt anlitad och skicklig föreläsare som garanterat kommer att avkräva era svar.

»Läs hela presentationen...

Elizabeth Gilbert - Bestsellerförfattaren till Eat Pray Love

Elizabeth Gilbert är mest känd för sin bok Eat Pray Love, som också blev en bejublad film med Julia Roberts. Boken sålde över 10 miljoner exemplar och blev så omtyckt att Time Magazine utnämnde Elizabeth Gilbert till en av världens 100 mest inflytelserika människor. Men hon är mycket mer än succéförfattare. Hon är en talare, som med stor inlevelse och humor filosoferar över livets mening – ja, det gör vi ju förstås alla, men en författare av Elizabeth Gilberts kaliber lyckas komma nära essensen. Hur vi växer som människor och vad är viktigt i livet. En talare som har något att säga till oss alla!

»Läs hela presentationen...

Jill Bolte Taylor - av TIME Magazine utsedd till en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen

Hon är författaren till New York Times bästsäljande memoarer My Stroke of Insight: En hjärnforskares personliga resa. Under 2008 gav Dr Jill en presentation vid TED-konferensen i Monterey, CA, som har blivit den mest sedda TED Talk genom tiderna.

Dr Jill hjälper oss förstå hur våra två hjärnor arbetar tillsammans för att skapa en sammanhängande uppfattning av verkligheten.

På ett begripligt och fascinerande sätt berättar Taylor hur vi alla har makten att välja och ta makten över våra liv.

»Läs hela presentationen...

Sir Bob Geldof - internationell inspiratör, provokatör och världsförbättrare

Sir Bob Geldof är en mycket kunnig och välinformerad man som sammanlänkar ämnen som afrikansk svält och hjälporganisationer med brittisk och amerikansk politik. Med sin kvickhet och kunskap provocerar, inspirerar och motiverar han sin publik. I sina föreläsningar lyfter han fram och destillerar sina lärdomar från sin karriär som entreprenör inom en rad olika områden som musik, näringsliv, diplomati och humanism. Han har startat eget band och produktionsbolag, han har även stöttat Internetbaserade "start-ups" och samlat in miljontals dollar på en enda dag till välgörande ändamål. Med en passion som har sin grund i musiken, en förståelse och intresse för politik och ekonomisk utveckling talar Geldof med ledare och statschefer om våra mest angelägna internationella frågor.

»Läs hela presentationen...

Mångfaldsworkshop!

Mångfald! Vad menar vi egentligen? I denna workshop med Edna Eriksson får vi en ny syn på vad mångfaldsarbetet innebär på riktigt. Vi får konkreta råd som leder till innovation och utvecklig inom organisationen.

Det räcker inte med kärlek - en mammas kamp för sin son med autism

När Jenny Lexhed och hennes make fick en son med autism bestämde Jenny sig för att göra allt som stod i hennes makt för att hjälpa sonen till ett självständigt liv. I sitt föredrag berättar Jenny om sina erfarenheter. Ett föredrag om sorg, men också om magiska stunder av lycka.

Några av våra kunder om oss

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2