Luca Cesarini

Luca Cesarini

Reseproducent, församlingspräst, föreläsare och författare.

Född och uppvuxen i Rom, utbildad och verksam i Sverige. Luca Cesarini har blivit en av de främsta experterna på Rom och Den heliga Birgitta. Han har skrivit ett tiotal böcker, varav fem om Den heliga Birgitta. Hjärtat har inte lämnat Italien och han har

Luca Cesarini har blivit en av de främsta experterna på Rom och Den heliga Birgitta. Han har skrivit ett tiotal böcker, varav fem om Den heliga Birgitta. Hjärtat har inte lämnat Italien och han har skrivit ett flertal guideböcker. Han föreläser för grupper på väg till Italien som önskar tips, råd och inte minst en historisk bakgrund till de kulturella skillnaderna. Han tar sina läsare med på en vandring i tid och rum, låter oss få möta gestalter från det förflutna som på något sätt påverkar vår samtid.

Med svensk mor och italiensk far, förenar han två kulturer, något som tydligt framträder i författarskapet där brobyggaren och globetrottern Birgitta har blivit en ledstjärna.

I guideboken Den heliga Birgittas Rom låter han helgonet guida läsaren genom den eviga staden, liksom i Jerusalem där hon i boken, Med Birgitta i det heliga landet, tar med oss på en historisk vandring. Han har också medverkat som sakkunnig granskare i guideboken, Alla tiders Rom. Lucas författarskap sträcker sig längre än så. Lagom till hundraårsjubileet av de omtumlande och övernaturliga händelserna i orten Fatima i Portugal år 1917 har han gett ut boken, Fatima 100 år av pilgrimsfärder, där han beskriver världens största kristna vallfärdsort.

Efter studier i konstvetenskap och teologi i Uppsala är han en uppskattad församlingspräst i Torestorps pastorat. En del av hans hjärta har aldrig lämnat omvärlden, vilket träder fram tydligt i föredragens många ämnen;

• Den heliga Birgittas driftiga liv.
• Den heliga Birgittas pilgrimsfärd.
• Turismen på 1300-talet.
• Roms 2770-åriga skakiga och glamorösa historia.
• Roms historia utifrån bildandet av Kyrko- och Vatikanstaten.
• Umbrien, Italiens gröna hjärta, om dess historia, mat, kultur och traditioner.
• Fatima 1917. Herdebarnens syner som orsakade portugisiska regeringens fall.
• Nutidshistoria: Vad föranledde Italiens delning år 1943 i en Nord- och ett Sydrike?
• Italiens enande 1849-1870.

Pressbilder

Luca Cesarini

Luca Cesarini

Historia

Aktivitetsledare

Religion

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2