Luca Cesarini

Luca Cesarini

Reseproducent, folkhögskollärare, föreläsare och författare.

Född och uppvuxen i Rom, utbildad och verksam i Sverige. Luca Cesarini har blivit en av de främsta experterna på Rom och Den heliga Birgitta. Han har skrivit ett tiotal böcker, varav fem om Den heliga Birgitta. Hjärtat har inte lämnat Italien helt.

Luca Cesarini har blivit en av de främsta experterna på Rom och Den heliga Birgitta. Han har skrivit ett tiotal böcker, varav fem om Den heliga Birgitta. Hjärtat har inte lämnat Italien och han har skrivit ett flertal guideböcker. Han föreläser för grupper på väg till Italien som önskar tips, råd och inte minst en historisk bakgrund till de kulturella skillnaderna. Han tar sina läsare med på en vandring i tid och rum, låter oss få möta gestalter från det förflutna som på något sätt påverkar vår samtid.

Med svensk mor och italiensk far, förenar han två kulturer, något som tydligt framträder i författarskapet där brobyggaren och globetrottern Birgitta har blivit en ledstjärna.

I guideboken Den heliga Birgittas Rom låter han helgonet guida läsaren genom den eviga staden, liksom i Jerusalem där hon, i boken Med Birgitta i det heliga landet tar med oss på en historisk vandring. Han har också medverkat som sakkunnig granskare i guideboken Alla tiders Rom. Men Lucas författarskap sträcker sig längre än så. Lagom till hundraårsjubileet av de omtumlande och övernaturliga händelserna i orten Fatima i Portugal år 1917 har han gett ut boken Fatima, 100 år av pilgrimsfärder, där han beskriver världens största kristna vallfartsort.

Även om Luca Cesarini efter studier i konstvetenskap och teologi i Uppsala är en uppskattad lärare på Sankta Elisabets folkhögskola i Göteborg, har en del av hans hjärta aldrig lämnat omvärlden vilket träder fram tydligt i föredragens många ämnen:

  • Den heliga Birgittas driftiga liv och det hon, mot alla odds, lyckades genomföra.
  • Den heliga Birgittas pilgrimsfärd till det heliga landet år 1372, Rom – Jerusalem tur och retur. Om turismen på 1300-talet.
  • Roms 2770-åriga skakiga historia på drygt 60 minuter. Om Roms uppgång, fall, uppgång, fall och återigen uppgång.
  • Roms historia utifrån bildandet av Kyrko- och Vatikanstaten. En svår balansgång mellan andligt och profant styre.
  • Umbrien, Italiens gröna hjärta. Om dess historia, mat, kultur och traditioner. Om händelserna från år 1540 som skapade det berömda osaltade brödet.

Pressbilder

Luca Cesarini

Luca Cesarini

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2