Linda Lampenius
Fotograf: Mikael Sjöberg

Linda Lampenius

Bakom fasaden - Att leva med ätstörningar

Framgångarna inom musik har varit många för Linda Lampenius, både i Norden och internationellt. Men det som kanske alla inte känner till är hennes långa kamp med självkänslan, ångest och ätstörningar.

Den finlandssvenska violinisten Linda Lampenius föddes i Helsingfors 1970 och växte upp i en mycket musikintresserad familj. Hon började uppträda som sångerska med sina föräldrar redan som treåring. Två år senare började hon spela fiol och som åttaåring blev hon uppmärksammad i media som en blivande stjärnviolinist och började turnera runt om i världen. Linda var elva år när hon för första gången var soloviolinist tillsammans med de finska radiosymfonikerna.

Efter utbildningen på Sibelius Akademin har hon bland annat hunnit med att fortsätta att turnera med orkestrar över hela världen, samarbeta med Lord Andrew Lloyd Webber, vara modell för Björn Borgs baddräkter, sitta i Helsingfors stadsfullmäktige och medverka i otaliga tv-program världen över.

Linda har gett ut flera album som solist och medverkat som gästartist på ett stort antal andra skivor. Hon har medverkat i flera talkshows och TV-program över hela världen, bland andra Baywatch, X-Factor och Lets Dance.Tidningar som The Times, The Sunday Times och The Daily Telegraph och TV-kanaler som BBC, CNBC och Fox News Channel har samtliga rapporterat om hennes musikaliska karriär. I Norden använder Lampenius sitt riktiga namn, men internationellt är hon mer känd som Linda Brava. Linda spelar allt från klassiskt till hårdrock på såväl violin som elfiol.

Trots alla framgångar i karriären, har Linda levt med ångest och dålig självkänsla bakom scenen. Linda är nu aktuell inte bara som artist utan även med sin föreläsning om hur det är att leva med ätstörningar och hur man tar sig ut ur mörkret. Linda har lidit av anorexi, ortorexi och bulimi i 23 år. Hon berättar om skam och hemligheter förknippade med sjukdomarna. Hon berättar också vad anhöriga och vänner kan göra för att hjälpa den drabbade. Framförallt visar hon, att det går att bli frisk och fri.

Pressbilder

Linda Lampenius

Linda Lampenius

Violinist

Fotograf: Mikael Sjöberg

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2