Kjell Lindström

Kjell Lindström

Trender och framtid för chefer, medarbetare och HR

Kjell Lindström har en solid bakgrund som forskare och lärare på Uppsala universitet. Han är VD och redaktör sedan 2005 för Sveriges största omvärldsspaningsbrev Noden trender, som varje vecka når tusentals chefer och andra i strategiska positioner.

Kjells föreläsningar är inspirerande, kunniga och perspektivgivande. Han förklarar pedagogiskt och med en stor portion humor utvecklingen från enkla hierarkier till komplexa organisationslandskap och vilka konsekvenser det får chefer, medarbetare och HR. Han pekar också på de "tankefällor" som gör att vi ibland försöker hantera dagens problem med gårdagens lösningar.

Kjell förklarar, med utgångspunkt i mångårig trendspaning, vilka effekter digitaliseringen kommer att få och hur framtidens organisationer kommer att se ut.

Exempel på föreläsningar;
• Ledarroll i förändring" - hur dagens komplexa organisatoriska landskap skapar nya förutsättningar för chefer och ledare. Och vilka perspektiv som behövs för att se de möjligheter som skapas.
• Den nya medarbetarrollen - varför dagens medarbetarroll står inför ett paradigmskifte. Men också vad dagens och framtidens medarbetare måste förstå för att hantera de nya förutsättningarna.
• Framtidens HR/Personalarbete - den enorma betydelse HR-relaterade frågor kommer att få i en alltmer digitaliserad värld och hur dagens HR/personal ska förhålla sig för att möta framtidens krav.

Utöver sina föreläsningar leder Kjell kvalificerade chefs- och ledarprogram, skriver artiklar och böcker, gör poddar, producerar e-kurser, arrangerar konferenser samt arbetar som rådgivare.

Tillsammans med kollegan Magnus Dalsvall har Kjell skrivit ett antal böcker, som på olika sätt belyst organisationer, ledarskap och personalarbete, t.ex. "Bortom Tankefällan" 2013, "Rör om i HR-grytan" 2015 och "Den nakna ledningsgruppen" 2016.

Kjell erhöll 2013 "Magnus Söderström-priset" av Linnéuniversitetet och Akademikerförbundet SSR.

Sagt om Kjell;
"Vi vill bara ännu en gång tacka för den intressanta, energigivande och tankeväckande dragning du gjorde för våra chefer i förra veckan! Nu har utvärderingarna kommit och på vår 10-gradiga skala snittar du 9 och uppåt på längd, framförande, innehåll, upplägg vilket är helt fantastiskt!" – Arrangör av utvecklingsdag.

"Tack för dina inspirerande tankar om HR och strategi! Det var en riktigt bra start på en riktigt bra utbildning!!" - deltagare efter föreläsning på kvalificerat HR-program.

Pressbilder

Kjell Lindström

Kjell Lindström

Underhållande föreläsare

Modererander företagsledare

Omvärld

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2