Kjell Aleklett

Kjell Aleklett

Peeking at Peak Oil - Framtidens globala ekonomi- och energimarknad

Kjell Aleklett är en av de ledande forskarna i världen om globala energisystem. Hans internationellt uppmärksammade bok Peeking at Peak Oil studerar västvärldens oljeförbrukning i sömmarna.

Kjell Aleklett är seniorprofessor i globala energisystem och har varit professor i fysik vid Uppsala universitet. Kjell är också författare till den internationellt uppmärksammade boken Peeking at Peak Oil. Enligt Kjell kommer vi redan 2018 producera mycket mindre olja än idag och priserna kommer att stiga i rasande fart. Han menar att det inte handlar så mycket om att oljeresurserna tar slut utan om att det kommer kräva lika mycket energi att få upp den som det man får ut. Sverige har varit och är ett av de mest oljeberoende länderna i världen. Det är bara det att än så länge har vi råd med vår dyrbara vana.

Kjell Aleklett är ordförande för och en av grundarna av ASPO, en organisation som varnar för framtida oljebrist utifrån teorin om oljeproduktionstoppen, och leder forskargruppen Globala energisystem som finansieras av Uppsala universitet, Carl Bennet AB, Stena AB, Technova och Energimyndigheten. Gruppen har bland annat akademiskt samarbete med Petroleumuniversitetet i Peking, universitetet i Liverpool samt konsultfirman Management Information Services i Washington D.C.

Kjell Aleklett har även varit aktiv inom politiken. 1998 var han en av de första i Sverige att driva en aktiv personvalskampanj.

Pressbilder

Kjell Aleklett

Kjell Aleklett

Professor emeritus

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2