Hem > Personligheter > Kajsa Asplund

Kajsa Asplund

Behåll era talanger

Kajsa Asplund är psykolog och forskare på Handelshögskolan i Stockholm, med inriktning på talent management – med andra ord, hur organisationer ska attrahera, identifiera, utveckla och behålla talang.

Som psykolog är Kajsa Asplund speciellt intresserad av hur man som medarbetare påverkas av att exempelvis bli utsedd till talang – eller att inte bli det. Hon intresserar sig även för hur globalisering, digitalisering och en ny generations inträde påverkar förutsättningarna för talent management. Hur behåller man talanger i en tid då allt fler vill göra minst två karriärer under sitt arbetsliv? Vilket ledarskap krävs när unga efterfrågar ständig feedback och snabb utveckling? Kajsas passion är att använda gedigen psykologisk forskning i kombination med goda exempel från verkligheten för att hjälpa organisationer att på ett bättre sätt ta tillvara medarbetarnas förmågor.

Utifrån sin forskning och sina möten med näringslivet berättar Kajsa om varför talang blivit den avgörande konkurrensfördelen för dagens organisationer, vad man behöver tänka på för att locka och behålla Generation Y, och varför man som företag behöver ta sig en ordentlig funderare på hur man egentligen ser på begreppet talang.

Kajsa Asplunds forskning har rönt uppmärksamhet i bland annat Metro, Metro Student, Chef och Ledarnas medlemstidning. Hon har anlitats för workshops och konsultuppdrag av bland andra SEB, Accenture, Chalmers och Netcompetence. I våras var hon en av två författare bakom Studieförbundet Näringsliv och Samhälles (SNS) rapport Talent management i svenska organisationer.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta