Hem > Personligheter > Johanna Nilsson

Johanna Nilsson

Hur man får till en roman och hur man väljer ett tema

Johanna Nilsson har skrivit ett flertal romaner med vitt skilda ämnen, från ett självbiografiskt tema till mobbing och nutida Stockholm. När hon föreläser gör hon det ofta med ett samhällsperspektiv och med känslomässig laddning.

Hur föds en roman? Varifrån kommer inspirationen och hur väver man samman idéer och tankar, scener och personer till en sammanhängande berättelse. Idéerna till Johanna Nilssons berättelser kommer bland annat ur möten med människor, egna erfarenheter, miljöer hon rör sig i, samtal hon hör på tunnelbanan, på kaféer och ute på stan. Processen från idé till roman kan ta sig många olika uttryck. Johanna kan leda dig genom några utav dem!

Hur kan man offra sina barn för att istället gå Herrens väg? Det är frågan Johanna Nilsson ställer till sina farföräldrar i den självbiografiska romanen "Jag är Leopardpojkens dotter". Romanen är en brännande uppgörelse med Johanna Nilssons egen släkt och de sår som såtts, när farföräldrarna lämnade barnen för Gud, men också om försoning, förståelse och förlåtelse. Men frågan om missionärer som lämnade sina barn för att göra allt för Gud kan också överföras till ett mer allmängiltigt och modernt plan. Hur mycket kan en individ offra, utan att förlora sig själv, i syfte att tjäna ett högre kall och mål? Frågan är aktuell för många som vill göra karriär men inte klarar av att balansera plikten mot barnen och plikten mot arbetsgivaren.

Johanna Nilsson har skrivit sju romaner, fyra barn- och ungdomsböcker samt långfilmsmanus. Hon har föreläst flitigt om framförallt sina romaner ända sedan debuten 1996. Hon har skrivit om allt från mobbing till skildringen av en rebell på Handelshögskolan, nutida Stockholm samt om sina farföräldrars liv och gärning i Kongos djungler.

Författare till bland annat "SOS från mänskligheten". Johanna Nilsson skräddarsyr sina föredrag utifrån kundens specifika behov. Hennes föredrag är personliga och känslomässigt laddade men har också ett samhälleligt perspektiv. Johanna Nilsson får åhöraren att rycka till, tänka till, skratta och gråta, känna igen sig eller bara känna.

Johanna fick 2015 Sveriges Radios Novellpris för novellen 84 kilo nåd.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta