Johanna Davidsson

Johanna Davidsson

Världsrekord till Sydpolen

Polaräventyraren, bergsklättraren och sjuksköterskan Johanna tar dig med på inspirerande och imponerande expeditioner.

Johanna Davidsson är en friluftsälskare och polaräventyrare som främst har hyllats för sina expeditioner på Grönland och Antarktis. 2014 blev hon utnämnd till Årets kvinnliga äventyrare i Sverige tillsammans med sin syster. 2016 fick hon utmärkelsen på nytt efter att hon hade slagit världsrekord som snabbaste kvinnan att skida solo till Sydpolen. Johanna har en bakgrund som sjuksköterska, äventyrare, klättrare, skidåkare och föredragshållare.

Johanna berättar om sina expeditioner och förmedlar viljan, glädjen och lusten att komma fram och nå sin dröm. Johanna pratar om hur svårigheter på vägen inte får sätta stopp för drömmen. Samma tankesätt kan användas för grupper eller privatpersoner som vill nå sina mål. Johanna inspirerar och motiverar genom att prata om drivkraft, positivt tänkande och hur du tar de små stegen som leder dig dit du eller ni som grupp vill.

Genom Johannas långa och krävande expeditioner har hon lärt sig att dra paralleller mellan utmaningar på expedition och i det dagliga livet. Hon delar med sig av sina erfarenheter och tankar från att ha dragit en 110-kilos pulka över tusen kilometer i ett isöde eller övernattningar på vertikala klippväggar. Publiken kan inte undgå att smittas av en omåttlig positivism som gör att det omöjliga möjligt.

De förberedelser som krävs inför en Sydpolsexpedition kan alla företag dra nytta av med minutiös planering där inget lämnas åt slumpen. Johanna hjälper företag och projektledare att lyckas genom att ta kontroll över sina projekt och drömmar.

"Stanna inte för att det är jobbigt, stanna om något är fel men inte bara för att det är jobbigt."

"Att komma dit man vill i livet handlar om att göra små steg mot sitt mål och att inte ge upp när det blir jobbigt. Lite som att skida till Sydpolen, säger Johanna. För att förverkliga ett projekt i arbetslivet eller en dröm i privatlivet tas många, många små steg och till slut är man framme!"

Johanna är aktuell med boken SoloSister, vägen till Sydpolen.

Video

Pressbilder

Johanna Davidsson

Johanna Davidsson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2