Johanna Davidsson

Världsrekord till Sydpolen

Johanna föreläser om att klara att nå sina mål och vilka tekniker som kan fungera när det är tufft

Johanna blev Årets Äventyrare 2014 tillsammans med sin syster efter att ha kryssat Grönland från söder till norr med kite. 2016 fick hon priset igen efter sin solo expedition till Sydpolen t/r. På julafton nådde hon Sydpolen efter nästan 39 dagar och blev därmed den snabbaste kvinnan i världen att skida till Sydpolen. Hon har även paddlat runt svenska och finska kusten under 3 månader. De långa turerna har lärt henne hur man håller ut länge även när det är jobbigt.

Johanna Davidsson arbetar som sjuksköterska i Norge. Där bor hon för att kunna komma närmare naturen och fjällen. Johanna har inte bara en passion till sjuksköterskeyrket utan brinner för att låta naturen ge energi så det går att prestera bättre i livet. Yrket som sjuksköterska gör att hon har mer kunskap om hälsa än de flesta äventyrare och vill gärna dela med sig om hur man kan finna balans i livet med hjälp av att vistas ute i naturen.

På sina föreläsningar delar Johanna med sig om tekniker och tips hur man kan tänka för att hålla ut när det är tufft och tungt. Det mesta sitter i huvudet. På ett positivt sätt berättar Johanna om hur man kan klara utmaningar i livet. Johanna berör publiken när hon delar med sig av sina personliga upplevelser från de turer hon har genomfört.

Johanna Davidsson

Liknande profiler

Målsättning

Målsättning

Äventyr