Jesper Odelberg
Fotograf: Peter Muld

Jesper Odelberg

Stå-uppare och vissångare som uppträder över hela Norden

Jesper Odelberg är känd för att vara mycket självutlämnande i sina framföranden och skämtar gärna om cerebral pares som han själv har drabbats av.

Jesper Odelberg är allt möjligt: komiker, estradör och gisslare av samhällets och våra egna svagheter. När han vid någon obestämbar tidpunkt på åttio-och nittiotalet tog klivet in i artistvärlden blev han unik. Som rullstolsburen scenpersonlighet har han fått ta en hel del strid med allas våra fördomar om funktionshinder och rullstolar.

Teater, Tv/film, stand up och musik, allt det där finns på Jespers repertoar och faktiskt är det nog så att talang på något sätt alltid dyker upp varhelst den gömt sig. Numera är Jesper Odelberg också tonsättare och textförfattare till sina egna alster.

Jesper fick sitt genombrott 1997 i tv-programmet Släng dig i brunnen. Han är känd för att vara mycket självutlämnande, och skämtar gärna om cerebral pares, CP, eftersom han själv har en CP-skada. Han är bror till låtskrivaren och artisten Joakim Odelberg.

Sitt första framträdande som komiker gjorde han redan i oktober 1992. Jesper Odelberg turnérar över hela Sverige, Norge och Finland som ståuppkomiker och sedan 1998 även som sångare tillsammans med pianisten Thomas Darelid, med Bohuslän Big Band.

2012 medverkade Jesper i "Kvarteret Skatan reser till Laholm". 2013 startade Jesper sitt eget band, Jesper Odelberg band, där de framför egetskrivet material och även andra bra låtar.

Jesper håller även föreläsningen Roligare än så här blev det inte där han på ett underhållande sätt berättar om sin unika och gripande livsresa. Självklart kan föredraget anpassas beroende på sammanhang.

Pressbilder

Jesper Odelberg

Jesper Odelberg

Fotograf: Gabriel Liljevall

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2