Hem > Personligheter > Jesper Odelberg

Jesper Odelberg

Stå-uppare och vissångare som uppträder över hela Norden

Jesper Odelberg är känd för att vara mycket självutlämnande i sina framföranden och skämtar gärna om cerebral pares som han själv har drabbats av.

Jesper Odelberg är allt möjligt: komiker, estradör och gisslare av samhällets och våra egna svagheter. När han vid någon obestämbar tidpunkt på åttio-och nittiotalet tog klivet in i artistvärlden blev han unik. Som rullstolsburen scenpersonlighet har han fått ta en hel del strid med allas våra fördomar om funktionshinder och rullstolar.

Teater, Tv/film, stand up och musik, allt det där finns på Jespers repertoar och faktiskt är det nog så att talang på något sätt alltid dyker upp varhelst den gömt sig. Numera är Jesper Odelberg också tonsättare och textförfattare till sina egna alster.

Jesper fick sitt genombrott 1997 i tv-programmet Släng dig i brunnen. Han är känd för att vara mycket självutlämnande, och skämtar gärna om cerebral pares, CP, eftersom han själv har en CP-skada. Han är bror till låtskrivaren och artisten Joakim Odelberg.

Sitt första framträdande som komiker gjorde han redan i oktober 1992. Jesper Odelberg turnérar över hela Sverige, Norge och Finland som ståuppkomiker och sedan 1998 även som sångare tillsammans med pianisten Thomas Darelid, med Bohuslän Big Band.

2012 medverkade Jesper i "Kvarteret Skatan reser till Laholm". 2013 startade Jesper sitt eget band, Jesper Odelberg band, där de framför egetskrivet material och även andra bra låtar.

Jesper håller även föreläsningen Roligare än så här blev det inte där han på ett underhållande sätt berättar om sin unika och gripande livsresa. Självklart kan föredraget anpassas beroende på sammanhang.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta