Hans Vestberg

Hans Vestberg

Fd Koncernchef för Ericsson och ordförande i SOK

Hans Vestberg, för många känd som fd Vd och koncernchef på Ericsson är numera Chef för divisionen Network & technology på Verizon.
Han är civilekonom och ordförande i Svenska handbollsförbundet. Hans har även spelat handboll på elitnivå, 1993 blev han chilensk mästare.

Hans Vestberg beskrivs som en drivande, dynamisk person med ett snabbrörligt intellekt. Han är en ödmjuk och en bra "coach" som prioriterar ledarskap. Hans har näsa för affärer och var bland annat ansvarig för ett stort sjuårigt avtal med Hi3G i Storbritannien för drift av dess 3G-nätverk och leverans av utrustning. Avtalets värde publicerades inte, men bedömdes av analytiker till 24 miljarder kronor, vilket i så fall gjorde det till Ericssons och telekombranschens dittills största kontrakt.

Hans har hunnit med såväl en idrottskarriär, som en karriär inom Ericsson. Hans spelade handboll i såväl Division 1 som Allsvenskan. Under en tidig stationering för Ericsson i Sydamerika prövade han på spel i de brasilianska och chilenska proffsligorna i handboll, och blev 1993 chilensk mästare. 2007 utsågs Vestberg till ordförande för Svenska Handbollförbundet. Han var innan dess styrelseledamot och vice ordförande med ansvar för marknadsföringsfrågor såsom ordförande i förbundets marknadskommitté

Hans behärskar en mängd språk, förutom svenska och engelska, talar Hans även bland annat portugisiska samt spanska. Hans är också en mycket god och entusiasmerande presentatör.

Sagt om Hans Vestberg:
"Hans Vestberg identifierades tidigt i sin karriär som en person med utomordentlig ledarskapsförmåga. Han har bevisligen en mycket god förståelse för Ericssons affär tack vare sin erfarenhet från Ericssons olika områden. Han har varit en avgörande kraft i att utveckla Ericssons ledande tjänsteaffär där försäljningen tredubblades med god lönsamhet under hans femåriga ledarskap. Hans Vestberg har en bred internationell erfarenhet tack vare uppdrag under mer än tio år på tre kontinenter." - Michael Treschow, Styrelseordföranden, Ericsson

Pressbilder

Hans Vestberg

Hans Vestberg

Företagsledare som föreläser

Föreläsare som drar publik

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2