Gussy Löwenhielm
Fotograf: Dan Lepp

Gussy Löwenhielm

Mästare på underfundig och absurd humor

Stå-upp-komiker, författare och skapare av Instagramfenomenet Fredsdruvor.

Gussy Löwenhielm är en humorälskande stå-upp-komiker som har underhållit den svenska publiken sedan sin debut på scenen 2008. Med sin underfundiga och något absurda humor har han blivit en favorit på landets stora klubbar. Men Gussy är inte bara en begåvad komiker, han är också en framstående författare som har gett ut nio humorböcker och skrivit manus för både Guldbaggegalan och Ellegalan.

Ett av Gussys mest kända projekt är det populära Instagramkontot Fredsdruvor, som han startade 2019. Här kombinerar han sina kvicka oneliners med bilder av sekelskifteskvinnor i åtsittande korsetter och stora hattar. Kontot exploderade under pandemin 2020 när folk behövde en dos skratt och något att förströ sig med under isoleringen. Tillsammans med Pug Förlag har Gussy gett ut två böcker baserade på Fredsdruvor samt ytterligare fem andra böcker.

Förutom sina framgångar på Instagram och som författare är Gussy utbildad copywriter och har arbetat både som frilans och fast anställd. Han är passionerad om att uttrycka sig med så få ord som möjligt och gärna inkludera en underfundighet i sina texter.

När det kommer till stand-up är Gussys stil snabbtänkt och verklighetsförankrad. Han siktar på att leverera minst tre skratt per minut, och hans show ska kunna ses flera gånger utan att kännas tröttsam. Gussy har en lång erfarenhet av företagsevents och skapar en avspänd atmosfär där alla kan känna sig bekväma.

Med sin unika kombination av stå-upp-komik, författande och Instagramframgångar har Gussy Löwenhielm skapat sig en plats i hjärtat hos den svenska publiken. Missa inte chansen att se honom live, för det är på scenen han trivs bäst och där hans humor verkligen kommer till sin rätt.

Video

Pressbilder

Gussy Löwenhielm

Gussy Löwenhielm

Komiker

Fotograf: Dan Lepp

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2