Emma Wiklund

Från supermodell till entreprenör

Emma är en av världens mest kända fotomodeller. Hon har sedan slutet av 80-talet arbetat som modell, programledare och skådespelare med hela världen som arbetsfält.

Nu är hon nominerad till Årets talare - Kvinna 2018.
Emma S. var hennes smeknamn under sina år utomlands eftersom det var få som lyckades uttala hennes dåvarande efternamn Sjöberg. Under 90-talet hade hon inte mindre än 60 olika omslag för tidningar runt om i världen, bland annat för Elle, Vogue och Glamour. Emma gick modevisningar för Chanel, Versace, Dolce Gabbana, Jean-Paul Gaultier, Thierry Mugler, Dior m.fl.

I Sverige blev Emma Wiklund känd genom en kampanj för minimjölk och Arla i början av 90-talet. Därefter följde musikvideor, bl.a. George Michaels "Too Funky", Vanessa Paradis "Tandem" och en roll som kommissarie Petra i serien av Taxi-filmer i Frankrike. Filmerna skrevs och producerades av den världsberömde franske regissören Luc Besson.

Emma Wiklund är sedan några år även entreprenör och har startat hudvårdsföretaget Emma S. Hon har varit involverad i alla delar av projektet – produkter, förpackningar, prissättning, tillverkning och återförsäljare – allt för att produkterna och hela helhetsupplevelsen ska bli så bra som möjligt.

Föreläsning: Från supermodell till entreprenör

I den här föreläsningen berättar hon om sin inspirerande resa från modell till framgångsrik entreprenör hudvårdsbranschen.

Video

Pressbilder

Emma Wiklund

Liknande profiler

Entreprenörskap

Entreprenörskap

Inspirerande föreläsare