Doreen Månsson

Doreen Månsson

Olika barn leker bäst

Hon är folkkär och prisbelönad programledare, lett tunga politiska program om främlingsfientlighet men även fått alla Sveriges barn att sjunga med i låtar som "Olika barn leker bäst" från programmet "Dilemman med Doreen".

Doreen Månsson är uppskattad både som drivande moderator och konferencier/programledare för galor och banketter. Hennes journalistiska inriktning är mångfald och antirasism. Hennes styrka är att oavsett allvarlighetsgrad på uppdraget så finns alltid inslag av humor och improvisation som gör publiken alert och nyfiken,

Doreens föreläsningar handlar om utanförskap och rasism. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med mångfaldsfrågor och kan utan problem kombinera sina erfarenheter för att skapa en helt unik och för tillfället anpassad föreläsning, med musik om så önskas.

Som programledare för SVT har hon avverkat allt från sin egna talkshow Doreen 21.30, Doreen kommer hem (kulturprogram om konstnärer i miljonprogrammen), Vi lagar bästa maten, Ung och bortskämd, Ensamkommande flyktingbarn, Välkomna nästan allihopa, programledare för Midsommar på Läckö slott, Trädgårdstoppen, Idol till programledare för Världens barn galan.

Inom barngenren har Doreen skapat och programlett program som Dilemman med Doreen, Dansa med Doreen, Visor med Doreen, Vänner med Doreen och Hajar med doreen.

Moderator och konferencier
Med ett stort samhällsengagemang! Doreen Månsson är känd för att på ett proffsigt och edgy sätt engagera sin publik med allt från interaktivitet men också med sin varma och underhållande intervjuteknik. Hon förbereder sig grundligt för att kunna ställa de verkligt intressanta frågorna, samtidigt som hon är extremt duktig på att få den som intervjuas att känna sig bekväm i situationen. Hennes breda bakgrund gör att man kan lita på att hon med säker hand kan leda såväl samtal som lite "knivigare" utfrågningar.

Doreen Månsson har blivit Kristallennominerad för både bästa programledare och bästa samhällsprogram.


Trädgård med Doreen och André
Doreen Månsson och André Strömqvist fann varandra under inspelningen av tv-programmet Trädgårdstoppen. Doreen är en glad och extremt ivrig amatör, som nyss fått egen trädgård. André är trädgårdsmästare och älskar att odla och vet att det tar tid. Doreen ställer frågorna som alla vill ha svar på. André svarar och tar deltagarna genom handling och skeende steg för steg. Det blir även en del djupdykningar för dig som odlat ett tag! Det blir riktigt "hands on" och deltagarna får prova att känna igen olika jordtyper, lösa problem och "göra" flera plantor av en. Många enkla och bra tips gör att nybörjaren slipper många misslyckanden. Tillsammans är de en underhållande duo som benar ut det du inte redan visste och det du inte visste att du behövde veta. Är du inte redan frälst så kommer du att bli det!

Till kyrkan
Välkomna nästan allihopa! Tron gör att man kan ta sig an uppgifter där syftet är större än den egna vinningen.

Doreen Månsson är samhällsreportern som tycker att "Bolibompa" är Sveriges främsta samhällsprogram.
-Det sänds varje dag och är högaktuellt. Är det en stor högtid, t.ex. Ramadan som firas av kanske 500 000 svenskar, tar de upp det. De har nära kontakt med sina tittare. säger Doreen själv.

Doreen föddes i Helsingborg av en svensk mamma och Irak-Assyrisk pappa. Föräldrarna separerade tidigt och hennes mamma gifte om sig med en ny man, som adopterade Doreen. Hon växte upp i Zambia, Nigeria och Umeå. När hon, som enda europé, började i första klass i Nigeria fick hon uppleva hur det känns att tillhöra en minoritet i Afrika. Att vara annorlunda möttes med nyfikenhet och entusiasm. I skolan träffade Doreen dagligen ett hundratal olika nationaliteter och varje ny dag fanns en nationell eller religiös högtid att fira! Snacka om mångfald... När Doreen kom tillbaka till Sverige märkte hon snart att det som väckt positiv uppmärksamhet i Afrika, kunde locka fram fördomar och rasism. Doreen kallar detta för "Den svenska normsjukan" och med sina föreläsningar ger hon detta fenomen uppmärksamhet på ett lustfyllt, roligt och peppande sätt.

Ofta kombineras hennes föreläsningar med att barnkörer sjunger låtar från "Doreens dilemman" (låtar som syns och hörs i Barnkanalen titt som tätt) något som garanterat öppnar både hjärtat och sinnet! Som konferencier har Doreen bl.a. synts på "Världens fest" ett stort evenemang för Svenska Kyrkan sommaren 2012 i Malmö. Hennes tro medför att hon ofta förekommer i kristna sammanhang. På frågan om vad tron betyder för henne svarar Doreen;
-Den är viktigast. Har man en tro blir det som en flytväst, man orkar ta sig genom djupare och farligare vatten. Tron gör att man kan slänga sig in i grejer där syftet är större än den egna vinningen.

Inspirerande föreläsare inom mångfald
Doreen är en inspirerande och mycket uppskattad föreläsare. Hon talar om mångfald, rasism, diskriminering, utanförskap, och jämställdhet. Hon hämtar bland annat exempel från sin egen uppväxt i Nigeria där hon fick uppleva hur det var att vara minoritet som enda europé i klassen. Doreen har lång erfarenhet av att arbeta med mångfaldsfrågor och kan utan problem kombinera sina erfarenheter för att skapa en helt unik och för tillfället anpassad föreläsning, med musik om så önskas. Doreen Månsson är TV-programskapare, hon har skrivit grammisnominerad musik och haft en egen talkshow på SVT. Doreen har blivit Kristallennominerad för bästa programledare. 2009 gjorde Doreen dokumentärserien "Välkomna nästan allihopa" med Musse Hasselvall och Talik Saleh för Utbildningsradion i ett försök att förstå främlingsfientligheten i Sverige. Efter det spelade hon in "Dilemman med Doreen", 30 låtar och musikvideor tillsammans med Christopher Dominique och flera av Sveriges stora musiker och musikvideoregissörer. Det var ett sätt att via musiken kunna förmedla hopp och lyfta fram olika typer av problem som barnen kanske bär på men inte får stöd att bearbeta hemifrån. Doreen brinner för att lyfta frågor som kanske framstår som svåra och på så sätt skapa förändring för framtiden.

Pressbilder

Doreen Månsson

Doreen Månsson

Programledare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2