David Lagercrantz

David Lagercrantz

Författaren till Jag är Zlatan och fortsättningen på Milleniumböckerna

David Lagercrantz bok ´Jag är Zlatan´ blev den största boksuccén i modern tid i Sverige , snabbt såld i över en halv miljon exemplar och hyllad unisont av kritikerna! David har också skrivit fortsättningen på Stieg Larssons världssuccé.

I december 2013 skrev David Lagercrantz kontrakt med Norstedts och Moggliden AB om att skriva fortsättningen på Stieg Larssons världssuccé om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist, de så kallade Milleniumböckerna. Den fjärde boken i serien – "Det som inte dödar oss" – lanserades över hela världen hösten 2015.

Som författare debuterade David Lagercrantz 1997 med historien om äventyraren Göran Kropp. Tre år senare kom Ett svenskt geni, en biografi över uppfinnaren Håkan Lans, som sedan dess gång på gång trycks upp i nya upplagor, och som nyligen gett upphov till den hyllade dokumentärfilmen Patent 986. Han fortsatte med Syndafall i Wilmslow – en historisk roman om den engelske matematikern Alan Turing. Boken fick lysande recensioner och gick direkt upp på topplistorna.

Zlatan och David träffades och kom överens om ett samarbete. Resultatet blev Jag är Zlatan Ibrahimovic, den största boksuccén i modern tid i Sverige. Boken har kommit ut i över tjugo länder och är totalt såld i miljoner exemplar. I december 2013 skrev David Lagercrantz kontrakt om att skriva fortsättningen på Stieg Larssons Millenium-triologi. Boken kommer att lanseras över hela världen hösten 2015.

Föreläsningar:

KONSTEN ATT BERÄTTA EN HISTORIA

  • Hur skriver man något ingen kan sluta läsa?
  • Hur skapar man en berättelse som griper tag och berör?
  • I en personlig föreläsning, full av glimtar från hans författarskap, berättar David Lagercrantz om konsten att fängsla läsaren.

JAG ÄR ZLATAN
• Hör den fascinerande historien om hur en av de största boksuccéerna någonsin i Sverige kom till. David Lagercrantz berättar hur han och Zlatan arbetade fram boken som förändrade det litterära Sverige.

OM ATT HITTA SIN EGEN VÄG

  • David Lagercrantz växte upp i en familj som kännetecknades både av stor framgång och stora psykiska problem.
  • Känsla av att han måste lyckas eller gå under svävade över honom som ett mörkt moln.
  • David Lagercrantz berättar hur han gjorde upp med familjedemonerna och lärde sig stå på egna ben.
  • Det är inte lätt att hitta sig själv, säger han. Du kommer att möta mycket motstånd på vägen.

David Lagercrantz

David Lagercrantz

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2