Hem > Personligheter > Christer Thernfrid

Christer Thernfrid

Expert på missbruk, stress och sömn

Christer Thernfrid är läkare och expert på sömn, missbruk och stress. Han har även själv haft problem med missbruk.

Christer Thernfrid är läkare och specialist inom hjärnans funktion och centrala nervsystemet, specialiserad på sömn och sömnsjukdomar, kopplingen mellan stress, ohälsa och sömnstörning, samt hjärnans funktion och belöningssystemets betydelse vid missbruk. Christer föreläser om sömn, stress, preventiv medicin, samt om hjärnans funktion och belöningssystemet med dess koppling till missbruk och beroendesjukdom (uppkomst, utveckling och behandling).

Föreläsning: Missbruk och beroende med Livet som insats Föreläsningen beskriver hjärnans funktion, betydelsen av belöningssystemet, och vad som sker när ett missbruk eller ett beroende utvecklas. I föreläsningen beskrivs de vanligaste missbruks- och beroendeformerna, varningssignaler och skador, samt typiska beteenden som en konsekvens av missbruket eller beroendet med fokus på spelberoende. Betydelsen av genetiska och miljömässiga aspekter för utveckling av missbruk eller beroende förklaras.

Begreppet medberoende beskrivs och dess betydelse hur ett missbruks- eller en beroendeproblematik kan förvärras och i sämsta fall aldrig upptäckas. Olika typer av behandlingsmetoder vid beroende förklaras.

Avslutningsvis ger Christer en mycket öppenhjärtlig beskrivning av sin egen nästan 15-åriga resa som spelare och spelberoende, spelandets bakomliggande mekanismer samt hur spelberoendet startade, utvecklades och hur Christer genomgick en KBT-behanding efter att ha avtjänat ett fängelsestraff på grund av ekonomisk brottslighet.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta