Christer Ljungwall

Christer Ljungwall

Expert på Kina - Talar om Kina ur olika perspektiv.

Christer Ljungwall är en av ytterst få västerländska ekonomer som arbetat på ett välrenommerat forskningsinstitut i Kina.

Christer Ljungwall är doktor i nationalekonomi och anställd vid Handelshögskolan i Stockholm. Sedan 2004 är han gästforskare vid China Center for Economic Research (CCER) vid Pekings Universitet. CCER är Kinas i särklass mest prestigefulla institut för utbildning och forskning inom nationalekonomi. Christer är en av ytterst få västerländska ekonomer som under en längre period arbetar på ett internationellt välmeriterat forskningsinstitut i Kina. Detta innebär en absolut unik möjlighet att följa den kinesiska ekonomin och samhällsutvecklingen på mycket nära håll. Christer Ljungwall föreläser om Kinas ekonomi, finansiell stabilitet, statliga och privata banker, valutakursregim. Han talar även om Kinas investeringar utomlands, om tillväxtfrågor, handel med omvärlden och han gör jämförelser mellan Kina och Indien och talar om framtida tillväxtmöjligheter.

För svenskt näringsliv och beslutsfattare inom andra områden är det nödvändigt att skapa sig en klar bild av Kina baserad på väl analyserad, trovärdig fakta samt erfarenheter inifrån landet. Detta skapar förutsättningar för en stabil långsiktig Kinastrategi, organisationen kan förbereda sig inför olika händelseutvecklingar och därmed minska sin riskexponering.

Pressbilder

Christer Ljungwall

Christer Ljungwall

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2