Integrationsprojektet tillsammans slog alla förväntningar

Tomas Enhager och Talarforum skapade tillsammans med Kristinehamnsbostäder integrationsprojektet Tillsammans. Projektet har gett resultat över förväntningarna och förhoppningen är att inspirera fler till liknande projekt.

Anna-Carin Backman och Susanne Sander ifrån Kristinehamnsbostäder påbörjade under våren 2016 ett arbete om företagets vision och värderingar. De ville tydliggöra och stärka både vision och värderingar. De tog kontakt med Talarforum för att få hjälp att hitta rätt person att hjälpa till för att utveckla och nå deras mål. De fick kontakt med Tomas Enhager som motiverat satte sig in i projektet och tillsamman har de utvecklat deras nya vision ”Fokus på det sociala ansvaret – Det goda bostadsbolaget”.

De hade länge sett en ökande frustration i samhället i områden med många nyanlända och ville göra något för att vända den negativa spiralen.

De hade länge sett en ökande frustration i samhället i områden med många nyanlända och ville göra något för att vända den negativa spiralen. Projektet Tillsammans ledde snabbt till att individerna blev stärkta och fler nyanlända fick nu ett fokus, började må bättre och fler valde att stanna kvar i Kristinehamn.

Grundidén för projektet är att skapa unika möten mellan människor, skapa nya nätverk och få växa som människor. Deltagarna i projektet var utrikesfödda hyresgäster hos Kristinehamnsbostäder. En del var nyanlända och några hade varit i Sverige i 10 år. I projektet valdes även förebilder ut från Kristinehamns näringsliv. Alla människor i projektet är med frivilligt och har olika bakgrund, olika kön, olika erfarenheter men det som binder dem samman är att alla har rätt attityd.

Projektet startade 2016 och fortsätter än idag att växa. Resultaten är fantastiska. Det ger människor nätverk, skapar gemenskap och livsglädje.
Några konkreta resultat är; hittat praktikplats bland annat som lärare, elingenjör och bagare, klarade teoriprovet till taxi-kort, fler som klarat Svenska-kurser, hittat lägenhet, fått anställning på restaurangkedja, expanderat verksamheten, köpt hotell och restaurang m.m.

Tomas Enhager har föreläst sedan 1979 och är en expert inom motivation, mental träning och personlig utveckling. Tomas beskriver att det här projektet är ett av två projekt som han är mest stolt över under hela sin karriär! Det är för att projektet på riktigt har gjort en skillnad och har påverkat och flyttat människor!

Tomas del i projektet var att bidraga med sin kunskap, erfarenhet och förmåga att inspirera och nå fram till människor. Han lade mycket fokus på frågor som: inställning, vad har man för värderingar, hur konflikter hanteras, hur påverkar mina beslut min framtid osv. Tomas motto är att ”det går om man vill” och det sammanfattar detta projekt på ett bra sätt. Det går om man vill!

Vill du veta mer om projektet, få hjälp att starta ditt eget liknande projekt hjälper vi dig att komma i kontakt med rätt person att göra det tillsammans med.

Kontakta oss

Några av våra kunder om oss

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2