Annika Klefsjö

Annika Klefsjö

Ledarskap i toppklass

Annika valde att hoppa ut i det okända för att utmanas och utvecklas som person och att få möjlighet att stötta fler chefer och få verksamheter att lyckas. Hon lämnade en trygg anställning som hög chef inom offentlig sektor bakom sig. Annika är numera VD för Klefsjö Consulting, som vänder sig till chefer och organisationer som vill utvecklas. Hon har även en blogg om ledarskap och publicerar nya inlägg varje vecka.

Annika har arbetat som chef i mer än 14 år och då främst med stora och utmanade förändrings- och utvecklingsuppdrag, där motstånd, rädsla, svårigheter, samarbete, kommunikation, mediakontakt, mål och goda resultat varit återkommande inslag i hennes uppdrag. Hon är en trygg och modig chef som misslyckats och lyckats många gånger. Genom det har hon utvecklat sitt ledarskap och olika verksamheter.

Annika har en magisterexamen i psykologi med spets mot sociologi och barn- och ungdomspsykiatri. Hon har även gått flertal utbildningar i ledarskap under sina år som chef. Hon har varit spelande tränare under delar av sin innebandykarriär och numera är hon tränare i hennes dotters innebandylag. Ledarskap har således varit och är en stor del i hennes liv och något som ligger henne varmt om hjärtat.

Annika erbjuder föreläsningar och work-shops om ledarskap och olika delar i det. Nedan kommer några exempel:

• Hur blir jag en vältränad toppchef?
• Så lyckas du med förändrings- och utvecklingsresor.
• Att nå goda resultat och mål – hur svårt kan det vara?
• Så får du dina chefer och medarbetare att växa och prestera över förväntan.
• Kommunikation och feedback.
• Hjärnsmart och effektfullt ledarskap.
• Samarbete mellan sugrör och stuprör – för medborgarens bästa.
• Mobbning på arbetsplatsen.

Annika erbjuder även en föreläsning om sin egen uppväxt som präglats av hot, våld och missbruk i familjen och hur det påverkat henne som person och i ledarskapet. En berättelse som under många år gömts bakom muren av skam och skuld.

Hon skräddarsyr uppdrag utifrån dina önskemål och behov och lämnar flertal konkreta och handfasta verktyg att omsätta i praktiken. Allt för att du och ni ska lyckas på riktigt.

Några röster om Annika:

Annika arbetade tidigare i samma kommunala organisation som jag och trots att vi tillhörde två olika förvaltningar hade jag hört talas om hennes ledarskap. Jag lånade in Annika en eftermiddag för att inspirera mig och mina chefer. Annika delade generöst med sig av sig själv och sin ledarstil. Det blev en mycket inspirerande eftermiddag där vi fick lära känna en orädd och tydlig ledare som på ett uppmuntrande sätt utmanar sin organisation att hela tiden växa. Idag, flera år senare, händer det fortfarande att mina chefer, återberättar exempel och intryck från Annikas föreläsning. Det tycker jag säger en hel del om den ledare och inspiratör Annika Klefsjö är. - Mikael Sundvall, avdelningschef, Stadsbyggnadsförvaltningen, Luleå kommun.

Vi anlitade Annika då vi fått förfrågan av våra medlemmar att få veta mer om psykisk ohälsa och hur man ska hantera kollega,kund eller närstående som ligger i riskzonen. Med stort engagemang och kunskap om just psykisk ohälsa fick Annika alla deltagare att lyssna. Att väva in sina egna upplevelser i sin roll som chef och ledare gav mer förståelse och trovärdighet. Annika är glad, lättsam, nytänkande att lyssna på även fast vi berörde ett så tungt ämne. En lyckad dag med andra ord. - Mari Lundmark grundare by déco och ordförande i frisörföretagarna Norrbotten.

Professionell, ambitiös, mycket stort driv, god förebild, strukturerat och strategiskt arbetssätt, lojal mot arbetsgivare och uppdraget, modig, nytänkande, modern, visionär, rättvis, hög social kompetens, stimulerar andra till att tänka utanför boxen, övertygande, prioriterar att ge stöd till oss. I det stora hela är du den helt perfekta ledaren. - Carin Johansson, Helena Muotka, Monica Wiklund Holmström, Katarina Wälimaa och ytterligare en områdeschefer vid Luleå kommun, Socialförvaltningen IFO.

Annika är en skarp partner som får saker att hända. Hon är modig och bra på att argumentera och föra fram sina åsikter och tankar. Annika är en person som man vill ha vid sin sida när det stormar. - Åsa Koski, utvecklare vid Arbetsmarknadsförvaltningen, Luleå kommun.

Det har varit en förmån och mycket lärorikt att få samarbeta med dig. Du har mod och en skarp förmåga att lyfta upp viktiga frågor och tankar som annars kanske inte hade kommit upp till ytan. Du är handlingskraftig och har en stark drivkraft att åstadkomma långsiktiga resultat. Du är också professionell, arbetar systematiskt, skapar engagemang och delar generöst med dig av ditt kunnande. Med din inneboende trygghet, din lugna och klarsynta hantering blir alla slags frågor effektivt och rationellt hanterade. Jag ger dig mina allra bästa rekommendationer. - Lovisa Rustan Sundvall, HR-strateg Luleå kommun.

Pressbilder

Annika Klefsjö

Annika Klefsjö

Ledarskapscoach

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2