Anette Laursen

Anette Laursen

Lyckobubbla

Anette Laursen levde ett lyckligt familjeliv med man och barn, utan varken fysisk eller psykisk ohälsa, tills en traumatisk upplevelse förändrade hennes verklighet

Efter 25 år av hemlig psykisk ohälsa fick Anette diagnosen bipolär sjukdom. Det var startskottet för den inre resa hon gjort. Idag mår hon bättre än någonsin och kraften att vilja hjälpa andra att må bättre är stor. Ett viktigt syfte är att sticka hål på fördomar om psykisk ohälsa och istället förmedla erfarenheter och kunskap.

Från att ha varit fullt psykiskt frisk förändrades allt när Anette fick sin tredje dotter. Katastrofsnitt med en vistelse på sjukhus i åtta månader och ett 20-tal operationer för dottern. Oron och rädslan slog hårt både mot psyket och relationen. Med bristande sömn, och till slut ingen sömn alls stod Anette i köket en lördag morgon och berättade för sin man att hon skulle få ett mycket stort pris…Nobelpriset i matematik. I en frisk hjärna förstår man att detta är galet men i en sjuk hjärna som hamnat i en psykos så är detta verklighet… Anette kom hem från sjukhuset med en påse fylld av psykofarmaka. Vem var "hon" nu med allt som hänt. Skammen och skulden blev så stor för Anette och hennes man så de valde att inte berätta det som hänt, endast släktingarna och de närmaste vännerna hade lite insikt. Detta är snart 30 år sedan samhället såg annorlunda ut då vad gäller psykisk ohälsa, det är bättre idag men vi har ändå en lång väg för att minska stigmatiseringen i samhället.

Med hjälp av ett självledarskap- personlig utveckling mår Anette bättre än någonsin. Kunskapen att hantera bekymmer små som stora stärker Anette enormt mot tidigare. Sömn, kost, träning och ny kunskap samt terapi har hjälpt Anette bygga upp sina byggstenar som raserats. Anettes ledord för psykiskt välmående är självledarskap, acceptans, kontroll, tillit, trygghet och ansvar. Dessa ledord vill hon sprida kunskap kring och inspirera andra att anamma. För oavsett om man råkat ut för något liknande själv så kan tillvaron vara tuff, om inte ens egen så kanske någon i ens närhet.

I sin föreläsning delar Anette modigt med sig av sin personliga historia i hopp om att det kan vara till hjälp för någon annan.

Video

Pressbilder

Anette Laursen

Anette Laursen

Författare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2