Anders Hansson

Anders Hansson

Pojkarna – en berättelse om två utvecklingsstörda bröder

Två gånger har Elisabeth och Anders Hansson fått beskedet att två av deras tre barn är utvecklingsstörda och kommer aldrig att klara sig själv utan tillsyn.

Deras två utvecklingsstörda barn kommer inte att kunna prata och som vuxna tvingas de bo i gruppboende. De är föräldrar till Daniel och Adam som båda fått diagnosen Angelmans syndrom. Idag känner man bara till fyra fall i Sverige med den här varianten av Angelmans syndrom.

Boken "Pojkarna" är berättelsen om hur Elisabeth och Anders kom över chocken som drabbade dem två gånger för att sedan komma tillbaka och skapa ett bra liv åt sina söner. Parallellt med detta har de jobbat hårt för att vara bra föräldrar åt dottern Emelie som är frisk.

Detta är en historia som innehåller förtvivlan, ångest, ilska, svek och mycket dramatik som är mentalt utmanande att läsa. Men historien innehåller också glädje, kärlek och en framtidstro som kan ge inspiration för andra föräldrar.

Föreläsningen och boken bygger på personliga minnen och dagboksanteckningar från åren som gått. Ett annat viktigt inslag i boken är samtal med olika stödpersoner som ser tillbaka på hur det varit att jobba med pojkarna. Anders har en bakgrund som journalist och är bosatt i Falun tillsammans med sin familj.

Pressbilder

Anders Hansson

Anders Hansson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2