Inspirationsbrev Januari 2023

Tillit - den magiska nyckeln

I en tid när det mesta med Mellanöstern förknippas med problem och konflikter snörde Kristina Paltén på sig löparskorna och korsade Iran, en sträcka på 1840 kilometer. Syftet med löpningen var att undersöka vad som händer när en person från en kultur lägger hela sin tillit i händerna på ett folk från en annan kultur som hon dessutom förknippar med fördomar och rädslor. Det är i det sårbara, i tilliten, som det magiska händer. Det är då vi åstadkommer mycket mer än vi någonsin kunde tro. Tillit och sårbarhet är magiska nycklar till att uppleva och skapa sådant vi aldrig trodde skulle vara möjligt.

»Läs hela artikeln...

Vilka trender kan vi se 2023?

Nu har vi precis gått in i ett nytt år - 2023! Olof Gränström sammanfattar vilka trender vi sett under året 2022, samt blickar framåt på vad som kommer detta året. Vad är skillnaden på strukturella- och cykliska trender och vilka kan vi se 2023? Hur ska företag och privatpersoner bäst förhålla sig till de förändringar som sker i samhället? Det finns många priser som har skenat under 2022, bland annat elpriserna. Hur tror vi dem kommer se ut här i framtiden? Vad innebär det ur ett hållbarhetsperspektiv? Vi lever i en osäker tid just nu med krig, en kommande lågkonjunktur och klimathot. Kan vi fatta faktabaserade beslut om framtiden trots en så stor osäkerhet? Finns det någon information om omvärlden som många skulle bli förvånade av att höra? - Se vilka svar Olof har på dessa och många andra frågor.

»Till filmen...

Maria Hind Alias - Starten av att lämna hederskulturen

De värsta av de absolut värsta i släkten var på besök hos mina föräldrar för att fika och umgås. Efter att jag lämnade min ex-man så brukade jag dricka mitt kaffe tyst när släktingar var hos mina föräldrar på besök. Utan att vara social eller ha något att tillföra samtalen. Det hade gått några månader sedan jag lämnade min man och visade alla i min släkt att jag inte längre ställde upp på att vara en del av hederskulturen som de tvingat på mig i hela mitt liv.

»Läs hela artikeln...

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2