Göran Adlén
Fotograf: Knut Koivisto

Göran Adlén

Föreläsare – moderator – författare – trendspanare

Göran Adlén är en av Sveriges mest kända framtidsanalytiker samt en prisbelönt föreläsare. Hans föreläsningar är inte bara informativa, de erbjuder en unik blandning av fakta, aktuell forskning och underhållning, kryddat med praktiska tips och råd.

Göran erbjuder mer än bara en föreläsning; han skapar en upplevelse som engagerar, inspirerar och ger er organisation tankar och reflektioner för framtida utmaningar och möjligheter. Med en bakgrund som civilekonom, creative director i reklambranschen, utbildare i marknadsföring och en av Sveriges mest efterfrågade utbildare, besitter Göran Adlén en unik förmåga att leverera budskap som fängslar åhörarna. Hans meriter inkluderar utmärkelser som "Årets föreläsare", Narrenpriset, och han har en lång lista av nöjda kunder från olika branscher.

Dessutom är Göran Adlén författare till flera böcker om framtiden och dess inverkan på vårt sätt att leva och arbeta. Hans gedigna erfarenhet och nyfikenhet gör att ni alltid får ta del av de senaste av framtidens viktigaste trender.

Några exempel på föreläsningar:
AI, GENERATIONSKRIGET OCH EN HIMLA MASSA KÄRLEK
Aldrig har det hänt mer förändringar än nu. Aldrig har det heller funnits mer möjligheter. Aldrig har det funnit fler hot än nu. Den här föreläsningen tar fasta på möjligheterna. Det är en optimistisk framtidsspaning av en av Sveriges mest välkända framtidsspanare som mer än tjugo år arbetat med omvärldsspaningar.

Du kommer att få en inblick i AI och alla dess möjligheter. Du kommer få en inblick hur man ska attrahera framtidens kunder i generation Z och de allra yngsta i Generation Alpha. Du kommer få en förståelse för hur viktigt det är att i en digital värld kunna leverera en massa kärlek och det där lilla lilla extra som skiljer ut från konkurrenterna.

GASA I UPPFÖRSBACKEN
Det är i backarna det händer. När det är som allra tuffast är det någon som lyckas dra ifrån konkurrenterna. Det är så bland annat cykel- och skidlopp avgörs. På samma sätt är det i näringslivet. När det är som tuffast så är det någon som vågar satsa mer än de andra. Det är vinnaren.

Nu är vi inne i en lågkonjunktur och det är nu det är extra viktigt att satsa och att ha modet att utveckla sin verksamhet. Den ekonomiska historien visar det så tydligt. Mängder av studier visar att de som satsar nu lyckas mycket bättre när konjunkturen vänder igen än de som valt att passivt se på. Det går nämligen aldrig att bromsa i en uppförsbacke.

DRÖMARBETSPLATSEN
Hur ska vi bli den där riktigt attraktiva arbetsplatsen där alla vill jobba på? Hur ska vi attrahera de yngsta talangerna? Och hur kommer det att påverka när det finns helt olika generationer på en och samma arbetsplats? Och hur ska vi egentligen skapa friska och välmående medarbetare som får till en arbetsglädje på riktigt?

Den förändring vi ser nu är den största sedan 1920-talet. Det är därför viktigt att kunna följa med i utvecklingen och skapa drömarbetsplatsen och bli den allra attraktivaste arbetsgivaren. Det gäller att bli vinnare i talangkriget. Det gäller att skapa en arbetsplats tillsammans, där berömmet och uppmuntran är den mest naturliga ingrediensen. Det handlar om att våga få in modet och passionen. Det gäller helt enkelt att tänka om.

DISCIPLIN, TESTOSTERON OCH EN VÄLDANS MASSA KESO
Nästan allt går att förändra, oberoende av ålder och utgångspunkt. Det kräver att man följer en plan, agerar snarare än att bara prata, och ser disciplin som något positivt istället för som en skrämmande kraft full av tvång. I grunden handlar det om att hitta vägar att motivera sig själv när motivationen sviktar och att aktivt arbeta för att skapa ett bättre liv. Detta är kärnan i självledarskap.

Görans egen resa tog honom från att vara en 62-årig soffpotatis med övervikt och dåliga hälsovärden till att stå på en scen och tävla i fitness tre år senare. Det är en berättelse om återfunnen energi och livsglädje, om dramatiska hälsoförbättringar och en kamp mot alla odds, framförd utan klyschor, i en strävan efter fullständig ärlighet.

Pressbilder

Göran Adlén

Göran Adlén

Framtidsspanare

Fotograf: Knut Koivisto

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2